FOLLOW US: facebook twitter

Σε πρώτο πλάνο οι δομές  ψυχικής υγείας

Ημερομηνία: 19-10-2023 | Συντάκτης:

ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ

-Ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών
για την δημιουργία του Οικοτροφείου Τύπου Α3

Επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου ο νομός Ηλείας να ενταχθεί στον χάρτη των δομών ψυχικής υγείας ζήτησε ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιο για θέματα ψυχικής υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, στην διάρκεια της συνάντησής τους.  

Ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός στέκεται με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο θέμα και είχε επικεντρώσει τις προσπάθειές του σε αυτή την κατεύθυνση, έχοντας οικοδομήσει εξαιρετική συνεργασία με την πρώην Υφυπουργό Ζωή Ράπτη.

Μία συνεργασία που απέφερε αποτελέσματα, καθώς για το νομό Ηλείας έχει ήδη προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός και υπάρχει ανάδοχος για την Μονάδα Ψυχικής Υγείας και πιο συγκεκριμένα για την δημιουργία Μονάδας Οικοτροφείου Τύπου Α3, μίας εκ των πέντε που θα δημιουργηθούν στη χώρα.

Να καλυφθεί το κενό στο Νομό

Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει:  «Μονάδα ΑΕ- Διοικητική Περιφέρεια Δυτικής Πελοποννήσου Τομέας Ψυχικής Υγείας Ηλείας Κεφαλονιάς Ζακύνθου–Περιφερειακή ενότητα Ηλείας», με  προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 730.000,00 ευρώ και πρόκειται για Οικοτροφεία στα οποία διαμένουν άτομα με οργανικά ψυχοσύνδρομα, νόσο Alzheimer και συναφείς διαταραχές.

Ωστόσο, η Μονάδα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη και ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε τους προβληματισμούς του και ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργό να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες, ώστε να οριστικοποιηθεί ο χώρος κατασκευής και να προχωρήσει η κατασκευή και λειτουργία της.

Εξήγησε δε την σπουδαιότητα που έχει για το νομό μας η δημιουργία μίας τέτοιας Μονάδας, που θα έρθει να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο νομό για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικά νοσήματα.

«Η προηγούμενη και η παρούσα κυβέρνηση έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου δικτύου ψυχικής υγείας στη χώρα μας. Με δεδομένο ότι οι δομές αυτές χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε και τον χάρτη της ψυχικής υγείας στο νομό μας και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες» τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.

Και για το Κέντρο Ημέρας

Πέραν του Οικοτροφείου ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε από τον κ. Βαρτζόπουλο να προχωρήσουν οι διαδικασίες και για την δημιουργία Κέντρου Ημέρας Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας μέσω της Τέχνης για παιδιά και εφήβους, κατι το οποίο είχε ζητήσει στο παρελθόν και η Ηλεία έχει συμπεριληφθεί στην σχετική απόφαση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος