FOLLOW US: facebook twitter

Σε Κύθηρα & Μήλο 159 μετανάστες – Μυστήριο με ιστιοφόρο που προσάραξε χωρίς επιβάτες στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας

Ημερομηνία: 31-08-2021 | Συντάκτης:

Μυστήριο με το ιστιοφόρο που προσάραξε χωρίς επιβάτες στο Γιαννιτσοχώρι στη Ζαχάρω Ηλείας.


Ένα μόλις 24ωρο μετά τον εντοπισμό των 72 Κούρδων προσφύγων στον Αβλέμονα των Κυθήρων, άλλοι 35 μετανάστες εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (29/8/2021) στα Κύθηρα. Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και την επίσημη ενημέρωση που έγινε σήμερα, Τρίτη, οι μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο, όπως ενημερώθηκε η η Λιμενική Αρχή Κυθήρων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού βρισκόταν σε δυσχερή θέση στην ακτή «Λυκοδήμου» δυτικά των Κυθήρων.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής πήγαν στην περιοχή με τη συνδρομή των οποίων οι μετανάστες -όλοι καλά στην υγεία τους- μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή, ενώ το ιστιοφόρο προσάραξε στη βραχώδη ακτή. Από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Κυθήρων, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί 36 και 71 χρονών, φερόμενοι ως διακινητές.

Στον εντοπισμό 124 μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε θαλαμηγό σκάφος (αγνώστων λοιπών στοιχείων), προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήλου. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου για ύπαρξη θαλαμηγού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Κυριακής Μήλου, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής πήγαν στην περιοχή όπου εντόπισαν την θαλαμηγό, ενώ παράλληλα απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη για παροχή συνδρομής. Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε περιορισμένη εισροή υδάτων στη θαλαμηγό, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το θαλαμηγό σκάφος.

Μυστήριο καλύπτει την προσάραξη ενός ιστιοφόρου σκάφους χωρίς επιβάτες το πρωί της Δευτέρας στην παραλία Γιαννιτσοχωρίου του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κατακόλου που πήγαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι είχε προσαράξει το ιστιοφόρο σκάφος «PENELOPE» (αγνώστων λοιπών στοιχείων) χωρίς επιβαίνοντες, ενώ από την προσάραξη δια διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κατακόλου.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος