FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοαποθέωση από Χρυσοχοΐδη, κουβέντα για τις πυρκαγιές

Ημερομηνία: 31-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το έργο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπερασπίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πλέον μένει εκτός κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Κατά τη διαδικασία της παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου στον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο κ. Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε έναν μακρύ απολογισμό της θητείας του, παινεύοντας όσα έγιναν επί των ημερών του. «Μειώσαμε την εγκληματικότητα, περιορίσαμε την ανομία, η αστυνομία βρέθηκε ξανά δίπλα στον πολίτη», δήλωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως «βάλαμε νέες βάσεις για μεταρρυθμίσεις», κάνοντας αναφορά στην πρόσληψη 5.000 αστυνομικών, στην έκδοση της λευκής Βίβλου και στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις.

«Η Αστυνομία φυλάει τον Έβρο και τα χερσαία σύνορα», ανέφερε επίσης, υποστηρίζοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. τα κατάφερε και όταν κλήθηκε να εφαρμόσει τα μέτρα για την πανδημία, ενώ τώρα συνεχίζει να δουλεύει με τους εμβολιασμούς.

Ωστόσο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεχνά ότι τα έργα και οι ημέρες του στο Υπουργείο περιλαμβάνουν αντιδημοκρατικές πρακτικές, ξύλο στη νεολαία, εισβολές σε σπίτια και καταλήψεις, αλλά και φιάσκο μεγατόνων σε υποθέσεις που απασχόλησαν εντόνως τη δημόσια σφαίρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός «λησμόνησε» να αναφερθεί στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν φέτος τη χώρα – και οι οποίες φαίνεται πως τον οδήγησαν στην έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα.

«Δεν αποχαιρετώ τον δημόσιο βίο»

Ο τέως υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. εξέφρασε επίσης ένα «πολιτικό παράπονο», λέγοντας πως «η πολιτική είναι σκληρή, ιδιαίτερα για εκείνον που επωμίζεται το βάρος των αποφάσεων».

Ωστόσο τόνισε πως ο ίδιος αποχαιρετά το Υπουργείο, αλλά «όχι τον δημόσιο βίο», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια της πολιτικής του πορείας.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος