FOLLOW US: facebook twitter

Σε κλίμα συνεργασίας και ενότητας: Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο δήμο Πύργου από τον Γ. Λιατσή στον Τ. Αντωνακόπουλο

Ημερομηνία: 02-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”95827″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε θετικό κλίμα ενότητας και συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι η τελετή παράδοσης- παραλαβής στον δήμο Πύργο από τον απερχόμενο δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσής προς τον νεοεκλεγέντα Τάκη Αντωνακόπουλο, λίγο μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχαν οι δυο τους. Μάλιστα όπως τόνισαν αμφότεροι, κατά την διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων, τέτοια διαδικασία ουσιαστικής παράδοσης- παραλαβής δεν είχε γίνει στο δήμο Πύργου και αυτή η διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί γιατί η λαϊκή ετυμηγορία τον διάλογο και τη συνέχιση της διοίκησης και της συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής ιδαιίτερα συγκινημένος για την τελευταία μέρα στο γραφείο του δήλωσε ότι «δεν φεύγω τόσο θριαμβευτικά όσο μπήκα αλλά φεύγω ζωντανός και όρθιος» ενώ δώρισε στον νέο Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο την «Καινή Διαθήκη» με μια ξεχωριστή αφιέρωση.

Αντιστοίχως ο νέος Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε ότι ο Πύργος, η πρωτεύουσα του νομού  θα πρέπει να είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης του τόπου, ενώ για μια ακόμα φορά έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει στην διαχείριση του δήμου, επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε και στην τελετή ορκωμοσίας του και το Συμβούλιο αιρετών για την Πατρών- Πύργου- Αρχαία Ολυμπία.

Κατά την διαδικασία της τελετής, ο κ. Λιατσής παρέδωσε  στο νέο δήμαρχο  φακέλους με τις εκθέσεις των διευθυντών των υπηρεσιών  του δήμου Πύργου όπου περιγράφονται τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στο διάστημα της θητείας του, όπως και τον κατάλογο των έργων που έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησής του.  Παράλληλα έδωσε μια εικόνα των οικονομικών στοιχείων του δήμου που παραδίδει στο νέο δήμαρχο: «Το Ταμειακό υπόλοιπο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού δήμου Πύργου είναι αυτή τη στιγμή 75.000€ από την τακτική Οικονομική Επιχορήγηση που έλαβε το 2018 από το δήμο Πύργου. Εκκρεμεί η τακτική οικονομική επιχορήγηση από το δήμο Πύργου για το 2019 που ανέρχεται σε 150.000€ και δεν έχει ακόμα εισπραχθεί. Το πρόσημο είναι θετικό και από εκεί και πέρα οι 150.000€ που είχα βάλει εγώ, εσείς μπορείτε να το προσδιορίσετε σύμφωνα με τις ανάγκες τις οποίες μπορεί να έχετε. Το σημερινό ταμειακό υπόλοιπο του δήμου Πύργου είναι 8.351.06409€. Εμείς παραλάβαμε ταμειακό υπόλοιπο τη 1/1/ 2014 80.000€ και τρέχαμε να βρούμε χρήματα. Είναι ευκαιρία να τιμήσω έναν άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης τον κ. Ασκούνη που έδωσε τη συγκατάθεση του να πάρουμε 150.000€ επιχορήγηση και να μην διακινδυνεύσουμε το μισθό των υπαλλήλων ενώ εξαντλούσαμε και στην ΣΑΤΑ. Ακροβατούσαμε οικονομικά και πονέσαμε πολύ…»

Στην τελετή παρόντες ηταν ακόμα ο Γ.Γ του δημου και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού οργανισμού Ν. Λαινόπουλος και ο Δ/ντής του ΚΕΠ Γ. Κουλούκης που θα αναλάβει όπως είπε ο νέος δήμαρχος αυξημένα γραφεία στο δήμο Πύργου και θα είναι και ο υπεύθυνος του γραφείου του.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot