FOLLOW US: facebook twitter

Σε καραντίνα 15 ημερών η δομή μεταναστών στη Μυρσίνη

Ημερομηνία: 06-05-2021 | Συντάκτης:
Αφίχθηκαν 184 πρόσφυγες από την Καλαμάτα, 15 εκ των οποίων με κορονοϊό
-Αιχμές Λέντζα για έλλειψη ενημέρωσης προς τον δήμο

Σε αυστηρή καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών έχει μπει από χθες η δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Μυρσίνη του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μετά την άφιξη των 184 προσφύγων και μεταναστών που εντοπίστηκαν την Κυριακή του Πάσχα ανοιχτά της Καλαμάτας και ρυμουλκήθηκαν στο λιμάνι της πόλης από το Λιμενικό Σώμα, 15 εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο διοικητής της δομής, Ναμπίλ Μοράντ οι φιλοξενούμενοι έχουν ήδη απομονωθεί στους οικίσκους εντός της δομής, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργεί καθημερινά rapidtestς σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της διασποράς του ιού.

Από τους 184, οι 30 είναι από τη Συρία, οι 18 από το Ιράν και οι 132 από το Αφγανιστάν, 48 εκ των οποίων είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Οι γυναίκες είναι οκτώ και τα παιδιά έξι. Υπενθυμίζεται ότι στη δομή, συνολικής χωρητικότητας 350  ατόμων, φιλοξενούνται ήδη 94 μεταναστες.

Ο κ. Μοράντ δήλωσε στην «Πρωινή» ότι τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού, ενώ η δομή φυλάσσεται. Στόχος είναι, μετά την ομαλή ολοκλήρωση της καραντίνας, να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ελέγχου των εγγράφων των προσφύγων-μεταναστών, προκειμένου να δρομολογηθεί είτε η απέλασή τους είτε η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων.

«Έχουμε 15 θετικά κρούσματα ως τώρα και ο έλεγχος συνεχίζεται από τον ΕΟΔΥ. Όλοι είναι σε καραντίνα στους οικίσκους για να αποτραπεί η διασπορά του ιού. Τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα. Αφού ολοκληρωθεί η καραντίνα, θα ξεκινήσει ο έλεγχος των εγγράφων τους και θα προχωρήσουν γρήγορα όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες», ανέφερε.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, εξέφρασε την απορία του για το ότι επελέγη η δομή της Μυρσίνης για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες, αφήνοντας αιχμές για την όλη διαχείριση του περιστατικού χωρίς να υπάρχει ενημέρωση προς τη δημοτική αρχή.

«Δυστυχώς δεν έχουμε ενημερωθεί από κανέναν για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα και απορούμε για την επιλογή που έγινε χωρίς να μας έχει πει κάποιος κάτι. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η δομή φιλοξενείται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και θα έπρεπε να ενημερωνόμαστε είτε από τη διοίκηση της δομής είτε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης κεντρικά», σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος