FOLLOW US: facebook twitter

Σε επιφυλακή τα σχολεία για τη γρίπη – Κλείνουν νηπιαγωγεία & παιδικοί σταθμοί και στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 04-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς της Ηλείας εξαιτίας της έξαρσης της εποχικής γρίπης, αφού χθες έκλεισαν δύο ακόμα σχολεία στη Ζαχάρω. Ύστερα από προφορική ενημέρωση της διευθύντριας του Παιδικού Σταθμού Ζαχάρως καθώς και των Διευθυντριών του Α΄ και του Β΄ Παιδικών Σταθμών Ζαχάρως, σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάστηκαν υψηλά ποσοστά απουσιών παιδιών λόγω της εποχικής γρίπης στον Παιδικό Σταθμό Ζαχάρως καθώς και στα Α και Β΄ Νηπιαγωγεία του Δήμου Ζαχάρως, η αρμόδια αντιδήμαρχος Δήμητρα Σκαλτσά αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Ζαχάρως από σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, καθώς και την αναστολή λειτουργίας του Α και του Β΄ Νηπιαγωγείων Ζαχάρως από αύριο, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες παραμένουν κλειστά το 3ο και το 8ο Νηπιαγωγείο Πύργου με απόφαση του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, την περασμένη Παρασκευή έμειναν κλειστά το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Πελοπίου με απόφαση του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γ. Γεωργιόπουλου, ενώ προβλήματα με απουσίες πολλών παιδιών από το σχολείο λόγω της γρίπης καταγράφονται και σε ορισμένα σχολεία του δήμου Ήλιδας.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι η γρίπη έχει «χτυπήσει» κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, για αυτό και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Ηλείας είναι σε συνεχή επαφή με τις συναρμόδιες αρχές, ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος εφικτός βαθμός προστασίας του μαθητικού πληθυσμού.

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε τις σχολικές μονάδες ότι οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται έως πέντε ημέρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος