FOLLOW US: facebook twitter

Σε διαρκή μάχη με τον κορονοϊό το ΚΥ Γαστούνης – Οι επιπλέον εφημερίες στα νοσοκομεία εξαντλούν τους γιατρούς

Ημερομηνία: 18-03-2020 | Συντάκτης:

Στη μάχη της προστασίας από τον κορονοϊό έχουν μπει γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Η προσωπική επαφή με τους πολίτες έχει περιοριστεί και η συνταγογραφία γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, ενώ όταν υπάρχει ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό, ειδοποιείται ο ΕΟΔΥ και εφαρμόζονται οι σχετικές οδηγίες.

Μέχρι στιγμής, στο ΚΥ Γαστούνης δεν υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός για να διενεργούνται τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, παρόλα αυτά οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν ήδη διαμορφώσει ένα δωμάτιο σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτεί ασθενής με ύποπτα και σοβαρά συμπτώματα, το οποίο έχει αυτόνομη είσοδο-έξοδο για να είναι εύκολη και ασφαλής η διακομιδή του.

Ωστόσο, το ΚΥ Γαστούνης δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός προστασίας από τον κορονοϊό (στολές) για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα, το ιατρικό προσωπικό εξαντλεί την πνευματική και σωματική του αντοχή με τις καθημερινές εφημερίες στα νοσοκομεία του νομού καθώς οι διαδικασίες ενίσχυσης με προσωπικό δεν έχουν ολοκληρωθεί, με συνέπεια να γίνονται «μπαλώματα» με διαρκείς εσωτερικές μετακινήσεις γιατρών.

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλιωτη στεφανια

Η διευθύντρια του ΚΥ Γαστούνης, Στεφανία Βουλιώτη, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι οι γιατροί είναι εκτεθειμένοι σε διπλό κίνδυνο, αφενός διότι κινδυνεύουν ανά πάση στιγμή να προσβληθούν από τον κορονοϊό και αφετέρου εργάζονται στα όρια της πνευματικής και σωματικής κόπωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Είναι αναγκαία η άμεση ενίσχυση με ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό γιατί οι γιατροί έχουμε ήδη εξαντληθεί σωματικά και πνευματικά με τις επιπλέον εφημερίες στα νοσοκομεία της Ηλείας, παράλληλα με τα καθήκοντά μας στο Κέντρο Υγείας. Επιπλέον, είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι απέναντι στον ιό και ελλοχεύεις διαρκής κίνδυνος να προσβληθούμε με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μας αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Υγείας», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος