FOLLOW US: facebook twitter

Προσωπικό και μέτρα προστασίας ζητούν οι γιατροί του Πύργου

Ημερομηνία: 18-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Ανακοίνωση με τα όσα αποφάσισε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών
-Συμφωνούν με την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου για τη δημιουργία ξεχωριστής δομής για τον κορονοϊό

Την άμεση και κατ’ επείγουσα πρόσληψη ιατρικού,  νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των περιστατικών κορονοϊού και μια σειρά άλλων μέτρων, ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου, σύμφωνα με απόφαση του έλαβε στη διάρκεια έκτακτου διοικητικού συμβουλίου με θέμα την κρίση με το Covid-19, που πραγματοποιήθηκε προχθές και το οποίο παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συναδέλφων. Παράλληλα, εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της στην πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας για τη δημιουργία ξεχωριστής δομής νοσηλείας για ασθενείς με Covid-19.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών αναφέρει:

«Κλιμάκιο του ΔΣ της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Πύργου, ζήτησε ενημέρωση από τον διοικητή, και έγινε γνωστή η απόφαση της 6ης ΥΠΕ για την νοσηλεία διαγνωσμένων περιστατικών με Covid-19 όταν κριθεί αναγκαίο και στο νοσοκομείο μας, πέραν των υπόπτων περιστατικών που ήδη νοσηλεύονται σε γειτονική προς τον χειρουργικό τομέα πτέρυγα του 3ου ορόφου.

Η ένωση ζητά:

1. Την ενεργοποίηση του τεχνικού ασφαλείας και του ιατρού εργασίας για την τήρηση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

2. Την άμεση και κατ’ επείγουσα πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την ενίσχυση του τμήματος που θα  καλύπτει τα περιστατικά με Covid-19.

3. Πλήρη και εντός των επιστημονικών προδιαγραφών κάλυψη με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ούτως ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των ασθενών, του υγεονομικού προσωπικού και να αποφευχθεί η διασπορά στην κοινότητα. Από ατομικά στηθοσκόπια αποκλειστικά για τους συγκεκριμένους ασθενείς έως κατάλληλους θαλάμους, αναπνευστήρες και διαγνωστικά μέσα.

4. Μέτρα προστασίας των νοσηλευομένων για άλλους λόγους σε άλλες κλινικές.

5. Επαρκή προστασία των εργαζομένων υψηλού κινδύνου.

6. Ενεργοποίηση του τοπικού επιχειρησιακού οργάνου πολιτικής προστασίας και συνεργασία με αυτό.

Η ένωση συμφωνεί με την πρόταση του  Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας (από 13/3/20) για την δημιουργία ξεχωριστής δομής νοσηλείας για ασθενείς με Covid-19 (ειδικό προσωρινό νοσοκομείο) πλήρως εξοπλισμένης και επανδρωμένης, σύμφωνα με επιτυχημένη διεθνή εμπειρία.

Το προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, παρά τα πλήγματα που έχει δεχθεί διαχρονικά με περικοπές και υποστελέχωση, και απέναντι σε αυτή την  κρίση όπως στάθηκε παλαιότερα  στην πανδημία του HIV, στην επιδημία του SARS καθώς και σε άλλες έκτακτες καταστάσεις.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο αντιπρόεδρος και ο Γ.Γ. της Ένωσης, Π. Απαλίδης και Γ. Ρούμπης αντίστοιχα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος