FOLLOW US: facebook twitter

Σε 15 σχολεία της Ηλείας το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία»

Ημερομηνία: 23-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το αθλητικό εκπαιδευτικό  πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία» υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (124738/Δ5/11.10.22) και την  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με την υποστήριξη της FIBA στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Her World Her Rules και Europe Youth Development Fund, σε συνεργασία με τις Ενώσεις, τις Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, των Γραφείων Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και με την αρωγή των οικείων Δήμων

Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 8-12 ετών και έχει σκοπό μέσα από τη σωστή καθοδήγηση να αγαπήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες το άθλημα του Μπάσκετ, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση, εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, και τη σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα.

Στην Ηλεία πραγματοποιήθηκε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή  κ. Ανδρουτσόπουλο Παναγιώτη με την πολύτιμη βοήθεια  και αρωγή των προπονητών καλαθοσφαίρισης κ.κ. Διαμαντόπουλου Διονύση και Λεβεντούρη Γιώργου.

Τα σχολεία που πήραν μέρος στην περιοχή της Ηλείας ήταν τα εξής:

  1. 2ο Δημοτικό Σχολείο  Πύργου
  2. 4ο  Δημοτικό Σχολείο Πύργου
  3. 10ο  Δημοτικό Σχολείο Πύργου
  4. Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα
  5. Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου
  6. Δημοτικό Σχολείο Κουτσοχέρας
  7. Δημοτικό σχολείο Αλφειούσας
  8. Δημοτικό Σχολείο Βαρβάσαινας
  9. 1ο  Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης
  10. Δημοτικό Σχολείο Τραγανού
  11. Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας
  12. Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου
  13. 1ο  Δημοτικό  Σχολείο Αμαλιάδας
  14. 3ο  Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας
  15. 6ο Δημοτικό  Σχολείο  Αμαλιάδας

Το τμήμα Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ευχαριστεί  τους διευθυντές των ανωτέρω σχολείων, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους εκπαιδευτικούς  για την συμμετοχή τους και την πολύτιμη βοήθειά τους  στην πραγματοποίηση του προγράμματος. Το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία» είναι εδώ και η ανταπόκριση που είχε από τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ηλεία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

                                             


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος