FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδιο για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς

Ημερομηνία: 24-07-2023 | Συντάκτης:

Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό τοπικό Όργανο Π.Π. του Δήμου Ζαχάρως

Συνεδρίασε χθες Δευτέρα 24 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Βλάχου, με αφορμή τον συνεχιζόμενο καύσωνα και την υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιών. Θέμα της σύσκεψης ήταν η «Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας σύνταξης σχεδίου οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών του Δήμου Ζαχάρως».

Κατά την έναρξη της συζήτησης, ο Δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Βλάχο εισηγήθηκαν προτάσεις για τα σημεία στα οποία θα κατευθύνουν τους δημότες οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, σε περίπτωση που υπάρξει κίνδυνος και χρειαστεί η άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι «στο Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας κάναμε μια ανασκόπηση της κατάστασης προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την ετοιμότητα του συστήματος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας, σε ό,τι αφορά την πρόληψη αλλά και την πυρόσβεση. Κυρίως ορίσαμε τα μέρη στις διάφορες τοπικές κοινότητες όπου θα συγκεντρωθούν οι κάτοικοι σε περίπτωση πυρκαγιάς αν χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η σύσκεψη ήταν εμπεριστατωμένη και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και με τις τοπικές κοινότητες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Ελπίζουμε το καλύτερο και μακάρι να μη χρειαστούν αυτά που συζητήσαμε».

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Βλάχος ανέφερε ότι «στόχος μας κατά τη σύσκεψη ήταν να προτείνουμε και να αποφασίσουμε τα σημεία στα οποία θα συγκεντρωθεί ο κόσμος στις τοπικές κοινότητες του δήμου μας, σε περίπτωση πυρκαγιάς, την οποία απευχόμαστε. Ως τέτοια ορίστηκαν κεντρικές πλατείες, εκκλησίες και κοινοτικά κτίρια. Μέσα στις επόμενες μέρες θα στείλουμε εγγράφως τα σημεία και τις οδηγίες σε όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, ώστε να είναι σε ετοιμότητα. Μέλημά μας είναι να υπάρξει συνεννόηση και καλή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστα περιστατικά».

Παρόντες στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου ήταν ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Βλάχος, η Ανθυπαστυνόμος Καστή Γεωργία (Εκπρόσωπος Α.Τ Ζαχάρως), ο Ανθυποπυραγός Γ.Κ. ΕΙΔ Κωνσταντίνος Δρακόπουλος (Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου), ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Δημήτρης Στριγγλής με αναπληρωτή τον Σημαιοφόρο Λ.Σ. Παναγιώτη Κοτσιλίμπα (Εκπρόσωπο Λιμεναρχείου Κατακόλου) και ο υπάλληλος Ευστάθιος Αλεξανδρόπουλος (Εκπρόσωπος Κ.Υ Ζαχάρως).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος