FOLLOW US: facebook twitter

Σχεδιάζεται ανάπλαση πέριξ της Αγίας Κυριακής

Ημερομηνία: 31-03-2022 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση έργων ανάπλασης πέριξ της Αγίας Κυριακής και σύνδεσης με την κεντρική πλατεία του Πύργου, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης για το έργο «Αστική αναζωογόνηση κεντρικού πολεοδομικού ιστού πόλης Πύργου » για την ένταξή του, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου για τα έτη 2021-2022 Μέτρο 1.: “Σύνθετες αστικές αναπλάσεις” Δράση 1.1.: “Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου ή δικτύων αυτών”», άξονα προτεραιότητας 2. “Αστική Αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου ” και Β) Για την κάλυψη από ιδίους πόρους του επιπλέον ποσού και την αποδοχή των όρων χρηματοδότησης (ΣΑΠΟ) του.

Σκοπός της μελέτης σύμφωνα με το σκεπτικό είναι η σύνδεση των χώρων πέριξ του Ιερού Ναού της Αγ. Κυριακής, με τον χώρο της κεντρικής πλατείας της πόλης καθώς και η ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής ώστε να ικανοποιεί τις καλαισθητικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των κατοίκων του Πύργου αλλά και των περαστικών. Επιπλέον, το έργο θα συμβάλλει στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου, έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και από άλλες περιοχές.

Βασικός άξονας της πρότασης είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υπό διαμόρφωση οδών, η ανάπτυξη του αστικού πρασίνου, φιλικό αστικό περιβάλλον προς τα ΑμέΑ καθώς και η ασφαλής αναβάθμιση τους. Επιπλέον, η συγκεκριμένη ανάπλαση συμπληρώνει ένα σύνολο αναπλάσεων, εντός του “Ιστορικού Κέντρου της πόλης του Πύργου” (των οποίων η υλοποίησή τους, βρίσκεται σε εξέλιξη), έχοντας ως βασικά σημεία αναφοράς της κεντρικής ιδέας, το διατηρητέο μνημείο Ιερού Ναού Αγ. Κυριακής και την κεντρική πλατεία της πόλης του Πύργου.

Ο προτεινόμενος Προϋπολογισμός του έργου είναι 977.500,0 Ευρώ και τo υπολειπόμενο ποσό των 537.525,0 Ευρώ (977.500-439.975) θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος