FOLLOW US: facebook twitter

Υπόθεση στην Ιρλανδία με μητέρα που σκότωσε τα 3 της παιδιά και αθωώθηκε!

Ημερομηνία: 31-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας που οδήγησαν στη σύλληψή της είναι το «κλειδί» και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Την ίδια ώρα μία ανάλογη υπόθεση στην Ιρλανδία το 2021 με μία μητέρα που σκότωσε τα τρία της παιδιά και στη συνέχεια αθωώθηκε μπορεί να δώσει «απαντήσεις» για τη συνέχεια του θρίλερ της Πάτρας.


Η ανάλογη υπόθεση στην Ιρλανδία

Σε μία ανάλογη υπόθεση, στην Ιρλανδία, μία μητέρα κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τα παιδιά της, ωστόσο το δικαστήριο την αθώωσε λόγω παραφροσύνης. Μάλιστα σύμφωνα με το irishtimes που παρακολουθούσε τη δίκη, στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι η μητέρα είχε χρησιμοποιήσει μορφίνη, μία ουσία παρόμοια με την κεταμίνη που εντοπίστηκε στην Τζωρτζίνα. Οι πληροφορίες των ξένων ΜΜΕ για τη δίκη στην Αγγλία αναφέρουν ότι η μητέρα έβαλε τη μορφίνη στα δημητριακά των παιδιών, καθώς σχεδίαζε να τα ναρκώσει πριν αφαιρέσει τη ζωή τους και τη δική της, ωστόσο τα παιδιά έφτυσαν τα δημητριακά, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το BBC, τα τρία παιδιά ηλικίας 9, 7 και 3 ετών βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους στο Newcastle της κομητείας του Δουβλίνου τον Ιανουάριο του 2020. Μπορεί το δικαστήριο να απεφάνθει ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση σχετικά με την ετυμηγορία, ωστόσο αθώωσε την μητέρα των τριών παιδιών, καθώς έκρινε ότι έπασχε από σοβαρή ψυχική διαταραχή και δεν καταλάβαινε τι έκανε και ήταν αδύνατο να σταματήσει.

Ο δικαστής είπε ότι δεν υπήρχε καμία διαφωνία μεταξύ των πλευρών και έτσι δεν υπάρχει τίποτα που να αντίκειται στην άποψη των γιατρών ότι η ψυχική διαταραχή ισχύει και για τις τρεις κατηγορίες. Πρόσθεσε ότι η εισαγγελία και η υπεράσπιση συμφώνησαν ότι η κ. Morley θα έπρεπε να κριθεί αθώα.

Τα στοιχεία στη δίκη έδειξαν ότι η μητέρα των παιδιών ότι είχε βλάψει σοβαρά τα παιδιά της λόγω της ψυχικής της υγείας, ένα ζήτημα που έθεσε για πρώτη φορά στους ψυχιάτρους στα τέλη του 2018.

Συνέχισε να εκφράζει τέτοιες σκέψεις κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, καθώς η καταθλιπτική ασθένειά της έγινε πιο σοβαρή και ότι η μητέρα είχε κρύψει την κατάστασή της από τον σύζυγό της και άλλους.

Στο δικαστήριο ακούστηκε και ότι η μητέρα είπε στην Ιρλανδική αστυνομία και στους γιατρούς ότι είχε αποφασίσει να σκοτώσει τα παιδιά της περίπου τρεις ή τέσσερις ημέρες πριν από τις 24 Ιανουαρίου 2020 όπου έπνιξε τα τρία παιδιά και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Όταν ο σύζυγός της επέστρεψε από την εργασία του τη βρήκε αναίσθητη έξω από το σπίτι να παρακολουθείται από παραϊατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, η αφού η μητέρα ξύπνησε από κώμα στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι είχε τύψεις και είπε ότι θα ήθελε να είχε μια μηχανή του χρόνου. Μάλιστα στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς είπε ότι ήθελε απλώς να επιστρέψουν τα παιδιά της.


Πηγή: dikastiko.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος