FOLLOW US: facebook twitter

«Σατανικά» μυαλά, αδίστακτες γυναίκες-δολοφόνοι!: Εξαιρετική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Πάνου Σόμπολου «Εγκλήματα γένους θηλυκού»

Ημερομηνία: 14-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”100193″ img_size=”full”][vc_column_text]Τον Πάνο Σόμπολο, τον πατριάρχη του αστυνομικού ρεπορτάζ που στα 40 χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας έχει βρεθεί στον τόπο εκατοντάδων αστυνομικών συμβάντων και αποτρόπαιων εγκλημάτων στη χώρα μας, έχοντας καταγράψει με ακρίβεια όλα τα γεγονότα με ιδιαίτερα αποκαλυπτικό τρόπο, υποδεχθήκαμε το απόγευμα της Τρίτης στον Πύργο. Αφορμή η παρουσίαση του νέου του βιβλίου, του 5ου κατά σειρά, με τίτλο «Εγκλήματα γένους θηλυκού» με δράστιδες γυναίκες, σε μια εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο Κορκολής και οι εκδόσεις Πατάκη, σε μια παρουσίαση γένους… θηλυκού από τέσσερις γυναίκες δημοσιογράφους. Την Άννα Αγγελίδου, την Γιούλη Ηλιοπούλου και την Ράνια Τζαβάρα οι οποίες αναφέρθηκαν αναλυτικά στο βιβλίο, στην διαδρομή και την προσωπικότητα του Πάνου Σόμπολου, ενώ το συντονισμό είχε η υπογράφουσα.

Ένα βιβλίο πραγματικά συγκλονιστικό, που όπως μας είπε ο ίδιος τον κούρασε πολύ, γιατί δεν έχει ο ίδιος ασχοληθεί ως αστυνομικός ρεπόρτερ και με τις 40 πολύκροτες υποθέσεις στις οποίες αναφέρεται και έπρεπε να ανατρέξει σε πολλά παλιά αρχεία, δικογραφίες και μαρτυρίες για να αποδώσει τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν, χωρίς την παραμικρή υπερβολή.  Γι αυτόν το λόγο άλλωστε το βιβλίο αυτό είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, καθώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καταγραφή που έκανε και τον τρόπο που το απέδωσε. Στο βιβλίο αυτό βρίσκεται καταγεγραμμένη όλη η ιστορία του γυναικείου εγκλήματος στη χώρα μας με δράστιδες αποτρόπαιων εγκλημάτων γυναίκες, είτε ως φυσικοί αυτουργοί, είτε ως ηθικοί αυτουργοί η συνεργοί.

Οι γυναίκες συνήθως συλλαμβάνουν το «σατανικό» σχέδιο εξόντωσης

Όπως εξιστόρησε ο κ. Σόμπολος, συνήθως οι γυναίκες είναι εκείνες που συλλαμβάνουν το «σατανικό» σχέδιο εξόντωσης συχνά εκδίκησης είτε του εραστή, είτε άλλης γυναίκας που διεκδικούν από κοινού έναν άνδρα, ή συγγενικού προσώπου και το εκτελούν άνδρες που κατά κάποιο τρόπο έχουν πέσει στα δίχτυα τους. Αναφέρθηκε λοιπόν σε κάποιες τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ξεκινώντας την καταγραφή στο βιβλίο του από το φριχτό έγκλημα της δολοφονίας και του τεμαχισμού του Αθανασόπουλου το 1931 από την πεθερά του, την γυναίκα του και τον ανιψιό του το Μοσκιό, υπόθεση που έγινε και τραγούδι «Τι σου μελλε να πάθεις καημένη Αθανασόπουλε» και για την οποία η πεθερά του η Κάστρο καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στον Υμηττό, όταν ακόμα ίσχυε η θανατική ποινή στη χώρα μας. Για ανάλογα τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα, εκτελέστηκαν συνολικά 4 γυναίκες δράστιδες από το 1931 ως τα μέσα της δεκαετίας του 1960, κάτι που ομολόγησε ότι ούτε ο ίδιος ήξερε μέχρι να ασχοληθεί με αυτό το βιβλίο. Ο Πάνος Σόμπολος αναφέρθηκε και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις εγκλημάτων που αναφέρει στο βιβλίο του, φόνους με παραθείο στο φαγητό των θυμάτων, με κασμάδες, με πνιγμό – όπως η πεθερά την έγκυο νύφη της που την στραγγάλισε και την έριξε μετά ζωντανή στην στέρνα και πνίγηκε- φόνοι με τρόπους ευφάνταστους αλλά και ασύλληπτους, ακόμα και σοκαριστικές δολοφονίες παιδιών για εκδικηση των συζύγων ή εραστών! Μεταξύ αυτών και δύο πολύκροτες υποθέσεις στην Ηλεία, η δολοφονία του ιερέα στην Κρέστενα με ηθικό αυτουργό την παπαδιά και ο θάνατος της εγκύου κόρης από την μάνα με δηλητήριο στις φακές, σε χωριό της Ολυμπίας, ενώ συνολικά στις 40 υποθέσεις, 6 άτομα είχαν σχέση με την Ηλεία!

Πάντα δίκαιος ακόμα και με τους δράστες

Έχει λοιπόν σε αυτό το χώρο ζήσει και δει τα πάντα, αλλά όπως μας είπε ποτέ δεν μπέρδεψε το ρόλο του δημοσιογράφου με του Εισαγγελέα ή του αστυνόμου πάντα απέδιδε με δίκαιο τρόπο τα γεγονότα και με σεβασμό και στο θύμα αλλά και στο θύτη, γι αυτό και έχει πολύ καλές σχέσεις ακόμα και σήμερα με όλους τους δράστες και σκληρούς βαρυποινίτες «γιατί δεν τους αδίκησα ποτέ. Αν είχε κάνει κάποιος 38 ληστείες, εγώ δεν έλεγα 40 για να κάνω τηλεθέαση , γι αυτό με σέβονται όλοι και δεν μου κρατάνε καμία κακία».

Χαρακτηριστικό αυτού του σεβασμού απέναντι στους δράστες και τα θύματα, είναι ότι στο βιβλίο όπως είπε δεν χρησιμοποιεί πλήρη ονόματα – πέραν των παλαιών και πρώτων υποθέσεων που είναι γνωστές- γιατί δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά και τα εγγόνια τους για να στιγματίζονται, ενώ τις γυναίκες δεν τις αποκαλεί «φόνισσες». «Οι καιροί και οι συνθήκες άλλαξαν από τότε που ο Παπαδιαμάντης έγραφε τη «Φόνισσα» και εγώ το απέφυγα αυτό στο βιβλίο μου και το είπα «Εγκλήματα γένους θηλυκού».

Απολαυστικός στην αφήγησή του ο Πάνος Σόμπολος κατέκτησε το κοινό που τον παρακολουθούσε για πολλή ώρα με αμείωτο ενδιαφέρον. Μεταξύ όσων των τίμησαν με την παρουσία τους, ήταν και ο Αστυνομικός Δ/ντής Ηλείας κ. Α. Μαρττάκλης, ο Διοικητής Ασφαλείας κ. Πατσούρης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Κ. Διαμαντόπουλος, ο πρώην Νομμάρχης Λ. Καφύρας, οι αντιδήμαρχοι Πύργου Γ. Αργυρόπουλος και Ολυμπίας Ν. Μαρούντας, ο Δ/ντης της ΠΑΤΡΙΣ κ. Λ. Βαρουξής και ο συνάδελφος Α. Καπογιάννης, η πρόεδρος του ΛΕΠ Πύργου Κ. Παρασκευοπούλου κ.α

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot