FOLLOW US: facebook twitter

Σαρωτικό νομοσχέδιο Κεραμέως σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης: Αλλάζουν τα πάντα σε όλη την Παιδεία εν μέσω κορονοϊού!

Ημερομηνία: 23-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”62637″ img_size=”full”][vc_column_text]-Επανέρχονται ρυθμίσεις που είχαν καταργηθεί, όπως αναγραφή διαγωγής στα απολυτήρια,  πολυήμερες αποβολές αυστηροί κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων.

-«Το σχολείο δεν  έχει ρόλο να μαθαίνει μόνο γράμματα στα παιδιά αλλά και η διαγωγή των μαθητών πρέπει να αποτιμάται», είπε η υπουργός

-Σοβαρές αλλαγές για  μετεγγραφές και αξιολόγηση εκπαιδευτικών

-Πανελλαδικές εντός Ιουνίου ανακοίνωσε η υπουργός

 Σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση φέρνει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που παρουσίασε χθες σε συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ επανέρχονται ρυθμίσεις που είχαν καταργηθεί, όπως η αναγραφή της διαγωγής στα απολυτήρια, οι πολυήμερες αποβολές και οι αυστηροί κανονισμοί λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Επισης ανακοινωθηκαν σοβαρές αλλαγές για τις μετεγγραφές οι οποίες γίνονται δυσκολότερες , για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, για την τοποθέτηση των αναπληρωτών και την «τιμωρία»  όσων δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία κλπ..

Έτσι, μετά το νομοσχέδιο με το οποίο θεσπίστηκε η Εθνική Αρχή της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ένα υπερ-όργανο που ελέγχει το σύνολο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα (χρηματοδότηση, αξιολόγηση κτλ.), έρχεται το νέο σαρωτικό νομοσχέδιο με ρυθμίσεις που αφορούν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Πανελλαδικές τον Ιούνιο

Παράλληλα, την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις εντός του Ιουνίου, επανέλαβε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου. Χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει ημερομηνία, η υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο. «Αυτό θα ισχύσει, πάντα με την έγκριση των ειδικών και αν φυσικά δεν υπάρξει κάποια ανατροπή από την εξέλιξη της μάχης με τον κορονοϊό», τόνισε.

Τι περιλαμβάνει το νέο Νομοσχέδιο αναλυτικά

Αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εισαγωγή νέων θεματικών στο ωρολόγιο πρόγραμμα, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, επιμόρφωση εκπαιδευτικών και αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, θεσμοθετούνται 24 Πρότυπα και 38 πειραματικά σχολεία, ενίσχυση ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης είναι μερικές από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο μπηκε απο χθες σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης προβλέπει:

nomos6.png

Νηπιαγωγείο-Δημοτικό

Στο νηπιαγωγείο εισάγεται πιλοτικά το μάθημα των Αγγλικών μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, η Πληροφορική και η Φυσική Αγωγή. Στο δημοτικό, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Αγγλικών στις μικρότερες τάξεις και εισάγονται πιλοτικά νέες θεματικές.

nomos7.png

Γυμνάσιο

Στο Γυμνάσιο, αυξάνονται τα εξετάζομενα μαθήματα από 4 που είναι σήμερα σε 7, ενώ για την προαγωγή από τη μια τάξη στην άλλη θα απαιτείται ο βαθμός 10 σε κάθε μάθημα ή 13 στο μέσο όρο μέχρι 4 μαθήματα κάτω από τη βάση. Οι επαναληπτικές εξετάσεις θα διεξάγονται τον Σεπτέμβριο.

nomos8.png

Λύκειο

Στο Λύκειο επανέρχονται οι μίνι πανελλαδικές για την προαγωγή από τη μια τάξη στην άλλη. Η Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοσθεί από την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021. Επίσης αυξάνεται ο μέσος όρος προαγωγής/απόλυσης από 9,5 που είναι σήμερα σε 10 σε όλο το Λύκειο και θα επανέλθουν οι συντελεστές βαρύτητας στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παράλληλα αυξάνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στη Β’ και τη Γ΄ Λυκείου: τα παιδιά θα εξετάζονται σε 8 μαθήματα στην Α’ Λυκείου (8 είναι σήμερα), σε 7 μαθήματα στη Β’ Λυκείου από 6 που είναι σήμερα και σε 5 μαθήματα από τα 4 που είναι σήμερα στη Γ’ Λυκείου.

Οι ομάδες προσανατολισμού από τέσσερις γίνονται ξανά τρεις: α) Ανθρωπιστικές Επιστήμες, β) Θετικές Σπουδές και Σπουδές Υγείας και γ) Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στη θεωρητική κατεύθυνση η Κοινωνιολογία αντικαθίσταται από το μάθημα των Λατινικών, αλλά από την επόμενη χρονιά 2021-2022 θα εξετάζονται στη θέση της, δηλαδή η αλλαγή αφορά όσους θα πάνε του χρόνου στη Β Λυκείου. Στις εφετινές εξετάσεις δηλαδή, και πάλι η Κοινωνιολογία θα εξεταστεί πανελλαδικά.

nomos9.png

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών προβλέπεται να γίνει ως εξής:

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει του χρόνου (απο Σεπτέμβριο 2021), αλλά απο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Η μοριοδότηση: θα είναι διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα και ποινές διετούς η και τριετούς αποκλεισμού σε όσους δεν εμφανίζονται στα σχολεία.

Με πληροφορίες από το Alfavita.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot