FOLLOW US: facebook twitter

Οι αφανείς πολεμιστές του κορονοϊού: Στην πρώτη γραμμή τα συνεργεία απολυμάνσεων

Ημερομηνία: 23-04-2020 | Συντάκτης:

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού είναι εδώ και δύο μήνες τα συνεργεία απολύμανσης, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να αποτραπεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Λειτουργώντας ως αφανείς ήρωες,  Οι εργαζόμενοι των συνεργείων απολυμάνσεων επιτελούν και έναν ιδιαίτερο κοινωνικό ρόλο αυτήν την περίοδο, αφού κάθε φορά που μπαίνουν σε έναν χώρο με τις ειδικές στολές, θυμίζοντας ήρωες ταινιών επιστημονικής φαντασίας. δημιουργούν αισθήματα ανακούφισης και ασφάλειας στους ανήσυχους πολίτες, αφού η παρουσία τους τους εμψυχώνει. Από τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου έγιναν πάρα πολλές απολυμάνσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, όπως σχολεία, νοσοκομεία, εκκλησίες, καταστήματα, κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών, αλλά και σε λεωφορεία, ταξί και ασθενοφόρα.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο Πτυχιούχος Επόπτης Δημόσιας Υγιεινής και Υγιεινολόγος Χρήστος Ασημακόπουλος, διευθυντής της «Απολυμαντικής-Πετρελαϊκής», είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για όλους, αφού οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού είναι σοβαρές.

«Είναι γεγονός ότι ζούμε καταστάσεις  πρωτόγνωρες για όλους. Η ψυχολογική πίεση που δεχόμαστε είναι από την αποκαρδιωτική εικόνα της άδειας πόλης αλλά και τη γενικότερη αβεβαιότητα που υπάρχει για το αύριο λόγω της  μεγάλης οικονομικής ύφεσης», τόνισε.

Παρότι η φύση του επαγγέλματος τον έχει φέρει αντιμέτωπο με τον ιό σε καθημερινή βάση, ο κ. Ασημακόπουλος επισημαίνει στην «Πρωινή» πως δεν υπάρχει κίνδυνος καθώς το επίπεδο ασφάλειας και προστασίας είναι πολύ υψηλό.

«Το ότι είμαστε διαρκώς εκτεθέμενοι στον κίνδυνο δεν μας προκαλεί άγχος και φόβο. Είναι η δουλειά μας και ξέρουμε να τη διεκπεραιώνουμε άρτια από την αρχή έως το τέλος. Βασική μέριμνα της  επιχείρησής  μας και σε συνεργασία με τον Τεχνικό ασφαλείας μας, είναι  να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ως προς όλες τις πτυχές της εργασίας. Λαμβάνουμε και μέτρα που εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των τρίτων» σημειώνει και προσθέτει πως παρέχονται στους εργαζόμενους όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και προφύλαξης.

«Ο Τεχνικός Ασφαλείας μάς παρέχει συνεχώς υποδείξεις και συμβουλές από τον εργοδότη έως και στους εργαζόμένους μας, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Παράλληλα, παρέχουμε όλα τα  κατάλληλα μέσα ατομικής  προστασίας  (Μ.Α.Π.).  Πραγματοποιείται  συνεχής  εκπαίδευση των εργαζομένων για την ασφαλή χρήση και την επίβλεψη της χρήσης. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας περιλαμβάνουν μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας, προστατευτικά γυαλιά, προστατευτική φόρμα, αδιάβροχη, με μακριά μανίκια, μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης και ειδικές μπότες. Επίσης χρησιμοποιούμε τα καταλληλότερα μηχανήματα ειδικά  για ψεκασμούς για ιούς σε συνδυασμό με τα σωστά σκευάσματα», τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος