FOLLOW US: facebook twitter

Σ. Σωτηρόπουλος: «Αν σώσεις μια ζωή τότε είσαι ήρωας. Αν σώσεις εκατοντάδες, τότε είσαι νοσηλευτής»

Ημερομηνία: 13-05-2024 | Συντάκτης:

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Του Σωκράτη Σωτηρόπουλου,

Γενικού Συμβούλου ΠΟΕΔΗΝ & Γραμματέα Εκτελεστικής Επιτροπής ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ηλείας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή, τιμούμε  τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που παρά τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες αγωνίζονται καθημερινά, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και στην κοινωνία. Με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση ,αλτρουισμό και αλληλεγγύη είναι στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος κάθε ώρα, κάθε στιγμή.

Έχοντας πάντα πολυδιάστατο ρόλο, οι νοσηλευτές έχουν την δύναμη και το σθένος να αγωνίζονται τόσο για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους όσο και για την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.

Η νοσηλευτική ως επιστήμη και πράξη θέτει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες του, απαλύνοντας το πόνο, παρέχοντας φροντίδα και δίνοντας ελπίδα σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά τους, απαιτούμε σεβασμό και ιδιαίτερη μέριμνα στους νοσηλευτές. Περισσότερο σήμερα από ποτέ η πολιτεία οφείλει να αλλάξει στάση στους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες.

Όχι άλλες «υποσχέσεις» και «ύμνους» από τη Κυβέρνηση σε εκδηλώσεις, σε Αμφιθέατρα με τις Διοικήσεις και τους ημέτερους να δίνουν λουλούδια και να χειροκροτούν. Και όταν τελειώσει η γιορτή και τα χειροκροτήματα, οι Νοσηλευτές θα ακολουθήσουν το καθημερινό «Γολγοθά του μαρτυρίου» κουβαλώντας το «σταυρό του καθήκοντος». Ήρθε η ώρα για γενεές αποφάσεις με πράξεις και όχι λόγια . Μόνιμες προσλήψεις στις δομές Δημόσιας Υγείας, με διαδικασίες που θα ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα .Να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων.

Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αυξήσεις στους μισθούς, Διπλασιασμός ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ, Ενιαία Νοσηλευτική με διακριτούς ρόλους. Και φυσικά με έναν Ενιαίο κώδικα δεοντολογίας της Νοσηλευτικής και όχι της δήθεν «Αριστείας».

Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο είναι καθημερινός, επίμονος και δύσκολος. Και οι Νοσηλευτές μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία, στα Κ.Υ στη Α/θμια στις ΤΟΜΥ στο ΕΚΑΒ και στη Πρόνοια, σε όλη τη χώρα ,στη πρώτη γραμμή συνεχίζουμε, για να μπορούμε να κοιτάμε τους ασθενείς και κάθε άνθρωπο στα μάτια, διεκδικώντας, όσο παράξενο και να φαίνεται, το πιο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Το δικαίωμα να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

«Αν σώσεις μια ζωή τότε είσαι ήρωας. Αν σώσεις εκατοντάδες, τότε είσαι νοσηλευτής» .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος