FOLLOW US: facebook twitter

Ρύθμιση των οφειλών προς τον δήμο ζητά η ΔΕΥΑ

Ημερομηνία: 12-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Προσπάθειες για επανάκτηση της φορολογικής της ενημερότητας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Κάθε περιθώριο προσπαθεί να εξαντλήσει η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να επανακτήσει την φορολογική της ενημερότητα από τη ΔΟΥ Πύργου και να πάψει να χάνει κρατικές επιχορηγήσεις άλλα τακτικά ή έκτακτα βοηθήματα.

Ο πρόεδρος Νίκος Μαρούντας εισηγήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ τη ρύθμιση των οφειλών της Επιχείρησης προς τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ύψους 785.433 ευρώ, σε πολλαπλές και περιοδικές ισόποσες δόσεις με ταυτόχρονο συμψηφισμό των αντίστοιχων ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου προς τη ΔΕΥΑ, οι οποίες φτάνουν στα 100.843 ευρώ.

«Εν όψει της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που ευρίσκεται η Δ.Ε.Υ.Α. Αρχαίας Ολυμπίας εξαιτίας και της βεβαιωμένης και ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και η οποία, με τη σειρά της, δυσχεραίνει την προσήκουσα και αποτελεσματική λειτουργία της εισηγήθηκα την υποβολή αιτήσεως-προτάσεως προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με αντικείμενο τη ρύθμιση αποπληρωμής αφενός μεν σε πολλαπλές και περιοδικές ισόποσες μηνιαίες δόσεις της ληξιπρόθεσμης οφειλής της Δ.Ε.Υ.Α. Α.Ο. ποσού 785.433,01€ προς τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπως αυτές θα προκύψουν κατόπιν του συμψηφισμού τους με την αντίστοιχη ληξιπρόθεσμη οφειλή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προς τη ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας, στο βεβαιωμένο χρηματικό ποσό των 100.843,74€ που προέρχεται από την τιμολόγηση υπηρεσιών και εργασιών που έχει παράσχει κατά τον λόγο αρμοδιότητας της, και με εξάντληση του ανώτατου επιτρεπτού χρονικού διαστήματος από πληρωμής (δεκαετία)» εξήγησε ο κ. Μαρούντας.

Παράλληλα, διευκρίνισέ πως η εκάστοτε μηνιαία δόση θα κρατείται από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας εκ του ποσού των 100.843,74€ μέχρι εξαντλήσεώς του και στη συνέχεια θα τηρείται η αντίστοιχη ρύθμιση, ζητώντας να ισχύσει το ίδιο ακριβώς και για τα μελλοντικά υπόλοιπα χρηματικά ποσά που θα βεβαιωθούν από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, προερχόμενα από τιμολόγηση υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Α.Ο. προς αυτόν

Η απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας και θα μεταβιβαστεί στο δημοτικό συμβούλιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος