FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεάν Τεστ-Παπ σε γυναίκες του Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 12-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Διοργάνωσαν το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομα και το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας

Στα πλαίσια της συνεργασίας με τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας και ειδικότερα με το δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκε δράση Τεστ- Παπ, για 3η φορά, από το Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ήλιδας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού.

Ο Δήμος Ήλιδας στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει, στο να βοηθήσει υγειονομικά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, στέκεται δίπλα και στις ομάδες πολιτών που είναι πιο ευάλωτες. Με βάση αυτό για 3η φορά πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου (λήψη Τεστ-Παπ) στις 5-4-2023 με μονάδα του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου σε γυναίκες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ήλιδας, (Χάβαρι, συνοικία Παπακαυκά κ.α.) σε συνεργασία με το δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας. Επιπλέον υπήρξε ενδιαφέρον και περισσότερων γυναικών να εξεταστούν, αίτημα που προωθείται για υλοποίηση.

Το χώρο επισκέφτηκε την ώρα της διαδικασίας ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Πρόνοιας κ. Παναγιώτης Παναγιωτάρας.

Την υποστήριξη των γυναικών και την ένταξή τους στην διαδικασία, καθώς και τη διοργάνωση όλης της δράσης ανέλαβε το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ήλιδας, που λειτουργεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο –ΕΣΠΑ.

Για δήλωση συμμετοχής και γενικότερου ενδιαφέροντος – ενημέρωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ήλιδας Δ/νση: Αχ. Μπουντουβή 21, τηλ: 26220- 24187 Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 -14:00.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος