FOLLOW US: facebook twitter

Ρεμπέτικη μουσική βραδιά στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας: Θερμό χειροκρότημα για Φώτη Κότσιφα και Γιώργο Τσέρτο

Ημερομηνία: 05-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου

 

Μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια των συνθετών της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και του Πειραιά παρουσίασαν  οι Φώτης Κότσιφας με καταγωγή από την Αμαλιάδα  και Γιώργος Τσέρτος στην ποιοτική εκδήλωση που διοργανώθηκε  την Παρασκευή το βράδυ στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας και ήταν δωρεάν για το κοινό.

Η ξεχωριστή μουσική βραδιά ήταν αφιερωμένη στο Ρεμπέτικο.

Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα στο Μικρασιατικό αστικό και λαϊκό τραγούδι, με επόμενες στάσεις την Πειραιώτικη σχολή έως τον Μανώλη Χιώτη.

Ένα ταξίδι στο νοσταλγικό ηχόχρωμα της Μικράς Ασίας, με παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Οι δυο ταλαντούχοι νέοι μουσικοί και τραγουδιστές  Φώτης Κότσιφας και ο Γιώργος Τσέρτος  μεταφέρουν το χτες στο σήμερα μέσα από μνήμες, ήχους και χρώματα που σημάδεψαν τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο ηχόχρωμα των τενόρων της Σμύρνης, που συνδύαζαν το καφέ Αμάν με την οπερέτα και το κλασικό τραγούδι.

Οι δυο καλλιτέχνες μέσα από την κλασική παιδεία τους προσεγγίζουν με ιδιαίτερη πίστη και σεβασμό τον πρωτότυπο, αυθεντικό ήχο των ρεμπέτικων τραγουδιών, από το καπηλειό μέχρι την οπερέτα της αστικής αίθουσας.

Το μουσικό ντουέτο παρουσίασε  στο πολυπληθές ακροατήριο  η κα Ξένια Σαφαρή καλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ήλιδας .

Ο Αμαλιαδίτης Φώτης Κότσιφας ευχαρίστησε το κοινό της γενέτειράς του που ανταποκρίθηκε τόσο θερμά στην καλλιτεχνική εκδήλωση που παρουσιάζει γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα, με ευγνωμοσύνη αναφέρθηκε στους δασκάλους της μουσικής κοντά  στους οποίους θήτευσε από τα εφηβικά του χρόνια και ήταν οι πρώτοι που ανίχνευσαν το ταλέντο του και τον υποστήριξαν και βεβαίως τους γονείς του που παρακολουθούσαν συγκινημένοι και χάρηκαν τον γιό τους μαζί με τους υπόλοιπους συμπατριώτες.

Το βραβείο που τιμητικά πρόσφερε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στον σεμνό νέο καλλιτέχνη επιβεβαίωσε και το κοινό που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό σε όλη την διάρκεια της μουσικής βραδιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος