FOLLOW US: facebook twitter

Ραντεβού ζωής στη Γαστούνη για τους εθελοντές αιμοδότες

Ημερομηνία: 25-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Με επιτυχία και συμμετοχή η 15η Εθελοτνική αιμοδοσία στο Κ.Υ Γαστούνης

Την 15η Εθελοντική αιμοδοσία, διοργάνωσαν την Κυριακή 23 Μαιου στο Κέντρο Υγείας της Γαστούνης, η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης, το Κ.Υ Γαστούνης το ΝΠ.Π.Α του δήμου Πηνειού, το Κέντρο Κοινότητας, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» Δ.Δ Γαστούνης, τοπικοί φορείς και σύλλογοι της περιοχής. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των ιερών ναών της πόλης και βεβαίας με την συνεργασία του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών, παλαιών και νέων ήταν θερμή, συγκεντρώθηκαν αρκετές πολύτιμες μονάδες αίματος,  καθώς έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι η ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία δεν σταματά ποτέ, ιδιαίτερα σε δύσκολες για τη δημόσια υγεία εποχές, όπως αυτή που διανύουμε. Οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην επάρκεια αίματος στη χώρα μας είναι εμφανείς, οδηγώντας σε μείωση των αποθεμάτων αίματος, αυξάνοντας παράλληλα τους κινδύνους για τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από αίμα.

Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό. Η κ. Φανή Μαντή, επισκέπτρια του Κ.Υ Γαστούνης και μέλους της ομάδας Εθελοντών αιμοδοτών της  Γαστούνης μετά την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας τόνισε:

»Aξίζουν πολλά συγχαρητήρια για 15η φορά στους Ευαισθητοποιημένους Αιμοδότες της «Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης» η οποία συμπληρώνει μια δεκαετία λειτουργίας – προσφοράς, από την ένταξή της στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών της Γαστούνης στην πρόσκληση της 23ης Μαΐου, αφού έδωσαν δυναμικό παρών, ενισχύοντας την τράπεζα αίματος της ομάδας μας. Είναι βέβαιο ότι όταν ενεργούμε ενωμένοι και ανιδιοτελώς το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό για το καλό της κοινωνίας. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει σε όλους και όλες εσάς που, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω του κορονοϊού, συμβάλατε στη φετινή διοργάνωση και υλοποίηση της αιμοδοσίας της Ομάδας μας και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται το Προσωπικό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου καθώς και το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πηνειού. Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε την ανιδιοτελή σημασία αυτής της προσφοράς καθώς η εθελοντική αιμοδοσία είναι, ίσως, η πιο κορυφαία μορφή εθελοντισμού.

Το ΑΙΜΑ είναι ΖΩΗ! Δεν παράγεται! Δεν αντικαθίσταται!

Το ΑΙΜΑ μόνο ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος