FOLLOW US: facebook twitter

Υπαρκτό το ενδεχόμενο 4ου κύματος από τον Σεπτέμβριο – Μην πετάξετε τις μάσκες

Ημερομηνία: 25-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στο ενδεχόμενο 4ου κύματος από τον Σεπτέμβριο και μετά και ενός νέου lockdown αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Όπως είπε, το καλοκαίρι θα πέσουν τα κρούσματα αλλά είναι πιθανό τον Σεπτέμβριο να ανέβουν πάλι.

«Στην Ελλάδα τώρα υπάρχουν δεκαπλάσια κρούσματα και ο ιός κυκλοφορεί παντού…Με το καλοκαιρινό αεράκι ελπίζουμε ότι θα πέσουν τα κρούσματα αλλά δεν θα εξαφανιστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι υπάρχει πάντα κίνδυνος μετεξέλιξης των στελεχών του ιού που υπάρχουν τώρα. Συγκεκριμένα για την ινδική μετάλλαξη τόνισε ότι έχει πιο γρήγορο τρόπο μετάδοσης και ότι την «πιάνουν» λιγότερο τα εμβόλια.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο του νέου lockdown. «Θα εξαρτηθεί από το πιο στέλεχος θα επικρατήσει και πόσο γρήγορα».

Επεσήμανε πως ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουμε και να κάνουμε καλό χειμώνα θα ήταν αν έπεφταν τα κρούσματα στο επίπεδο του περσινού καλοκαιριού και υπήρχε μια αυστηρή επιτήρηση με ομάδες που έκαναν ιχνηλάτηση και έβρισκαν όλα τα κρούσματα και τα απομόνωναν.«Ο μόνος καλός ιός είναι ο νεκρός ιός. Η μόνη λύση είναι 0 κρούσματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν»

Ο καθηγητής υπογράμμισε επίσης πως και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν, αναφέροντας πως σύμφωνα με τα δεδομένα των ΗΠΑ 1 στους 100 των ήδη εμβολιασμένων, έχουν μολυνθεί ξανά από τον κορωνοϊί, αλλά ελαφρύτερα. Ωστόσο, ο άνθρωπος που έχει εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις αν νοσήσει θα είναι πολύ ηπιότερα από τον μη εμβολιασμένο.

«Το φθινόπωρο δεν θα υπάρχει δικαιολογία για να μην κάνει κάποιος εμβόλιο. Θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια. Από κει και πέρα είναι ευθύνη του καθενός να κανονίσει τη συμπεριφορά του που περιλαμβάνει και το εμβόλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί δουλεύουν.

Παράλληλα, συμβούλευσε να μην πετάξουμε τις μάσκες γιατί όπως είπε θα τις φοράμε και το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος