FOLLOW US: facebook twitter

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό: Εκτός ΚΙΝΑΛ ο Βενιζέλος 

Ημερομηνία: 03-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Χωρίζουν οι δρόμοι του Βενιζέλου με το ΚΙΝΑΛ, μετά  την  απόφαση της Φώφης Γεννηματά να θέσει επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος τον Γιώργο Καμίνη και να θέσει ουσιαστικά εκτός ΚΙΝΑΛ τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο ίδιος αποκάλυψε με ανακοίνωση του ότι προηγήθηκε συνάντηση του με τη Φώφη Γεννηματά, όπου του ανκοίνωσε ότι έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο για τη θέση του επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς επίσης και ότι εχει αντιληφθεί ότι ο ίδιος επιθυμεί να παίξει έναν ευρύτερο ρόλο στην πολιτική.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος με γραπτή του δήλωση επιβεβαίωσε τη διαφωνία. «Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα. Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας».

Αποσύρονται υποψήφιοι από τις εκλογές λόγω Βενιζέλου!

Ντόμινο εξελίξεων πυροδότησε η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου Υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΙΝΑΛ αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους για τις εθνικές εκλογές, καταγγέλλοντας την αιφνιδιαστική, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση της Φώφης Γεννηματά να… «αδειάσει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά τον Μάνο Επιτροπάκη, που ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, κάνοντας λόγο για «αισχρή απόφαση της ηγεσίας» του κόμματος, ο Γιώργος Τόλιος, η Σοφία Θεολογίτου, αλλά και ακόμα δύο υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι.

Παράλληλα, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και να ληφθούν εάν χρειαστεί οι ανάλογες αποφάσεις. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου, ενώ την Τρίτη 4 του μηνός πρόκειται να συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ν. Ανδρουλάκης

Ν. Ανδρουλάκης: Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η σύγκρουση Γεννηματά – Βενιζέλου

«Ως εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές» θεωρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης τη ρήξη στις σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εκλέχθηκε την περασμένη Κυριακή και πάλι πρώτος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζει με νόημα ότι «η ενότητα σφυρηλατείται με τον σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της».

Σχετική εικόνα

Η Διαμαντοπούλου στηρίζει Βενιζέλο

Θέση υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου στη σύγκρουση με τη Φώφη Γεννηματά παίρνει με ανάρτησή της στο Facebook η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η πρώην υπουργός Παιδείας επί ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ με τη δημοσίευσή της στον προσωπικό της λογαριασμό, κάνοντας λόγο για «κόμμα που γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού».

Αναλυτικά, η κ. Διαμαντοπούλου έγραψε τα εξής:

«Ενα κόμμα, όσο μικρό κι αν είναι, είναι καταδικασμένο να αποτύχει όταν δεν έχει ιδέες, καταργούνται τα οργάνα, οι διαδικασίες, η οργανωμένη άλλη άποψη. Όταν ενα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του εχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική. Εκπλήσσομαι με όσους σήμερα εκπλήσσονται με ό,τι συνέβη σήμερα στο ΚΙΝΑΛ».

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεννηματα Καμίνης

Καμίνης: Ευχαριστώ τη Γεννηματά, θα δώσω τα πάντα για την παράταξη

Από τη μεριά του, ο  Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τοποθετήθηκε επικεφαλής του Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ αντί του Βενιζέλου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Ευχαριστώ την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη τιμή να με προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη». Παράλληλα σε δήλωσεις που έκανε μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Γιώργος Καμίνης σημείωσε πως «δεν κρίνονται όλα  από την παραμονή ή την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου, με όλο το σεβασμό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot