FOLLOW US: facebook twitter

«Ράφτης Κυριών» υψηλών προδιαγραφών με άφθονο γέλιο: Με δύο sold out παραστάσεις η εντυπωσιακή πρεμιέρα της Θ.Ο Αμαλιάδας «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ»

Ημερομηνία: 15-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Με δύο sold out παραστάσεις, Σάββατο και Κυριακή που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, η θεατρική ομάδα «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας, ξεκίνησε το νέο της θεατρικό ταξίδι στο Λαζαράκειο για την φετινή σεζόν με την  απολαυστική κλασική φαρσοκωμωδία του  Ζωρζ Φεϊντό «Ράφτης Κυριών» σε μετάφραση Ερίκου Μπελιέ και διασκευή Χάρη Κότσιφα και Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη, σε σκηνοθεσία του Χάρη Κότσιφα. Οι «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ» απέδειξαν με την άψογη εμφάνισή τους σε μια καλοδουλεμένη παράσταση, ότι κάθε φορά μπορούν να γίνονται και καλύτεροι χωρίς να έχουν τίποτα να ζηλέψουν από επαγγελματίες ηθοποιούς  και παραμένουν ερασιΤΕΧΝΕΣ μόνο στο… όνομα!  Ταχείς ρυθμοί, ανατροπές, κοφτερές ατάκες και άφθονο γέλιο, συνθέτουν μια πικάντικη, σπαρταριστή  παράσταση που απόλαυσαν οι θεατές από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πολύ προσεγμένα και εξαίσια κοστούμια από την Γιάννα Γούναρη, που αποτυπώνουν την εποχή που γράφτηκε το έργο, που μας μεταφέρει στο Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα , σε μια… ερωτική φωλιά ραφείο όπου συμβαίνουν απίστευτες καταστάσεις. Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας. Σε μια συνοικία του Παρισιού, ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας. Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του, η γυναίκα του και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του, ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αργότερα μετατρέπεται σε ερωτική φωλιά-ραφείο.

Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών πραγματικά απολαυστικές, όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με όπλα την αγάπη τους για το θέατρο και την πολύχρονη θεατρική τους εμπειρία.

Ο σκηνοθέτης Χάρης Κότσιφας μετά την sold out πρεμιέρα του Σαββάτου, σε ανάρτησή του στο fb ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το Λαζαράκειο για να παρακολουθήσει την παράσταση τονίζοντας « Ως σκηνοθέτης αυτής της υπέροχης ομάδας και εκ μέρους όλων μας θέλω να υποκλιθώ μπροστά σας και να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας και την στήριξη σας. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε ανιδιοτελώς.
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά μου στην ομάδα, τους συνεργάτες μας και τους δεκάδες χορηγούς μας που μας στηρίζουν υλικά και ηθικά όπως και τους χορηγούς επικοινωνίας».

ΔΙΑΝΟΜΗ

Μουλινό, Νίκος Κώνστας

Μπασινέ, Θανάσης Λυκογιάννης

Ωμπέν, Διονύσης Κομποστιώτης

Ετιέν, Ηλίας Καπετανάκος

Μισέλ, Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Ζαν, Σταύρος Πολλάτος

Κ. Αιγκρβίλ, Γιάννα Γούναρη

Υβόν, Ναντίν Αλ Ιμάντι

Σούζαν, Αργυρώ Αντωνοπούλου

Ρόζα, Ελένη Κορδαλή

Μάργκαρετ, Ευτυχία Κυβρακίδου

Κ. Ντ Ερμπλαί, Ρένα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία :Χάρης Κότσιφας

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ελένη Σκορδίλη

Σκηνογραφία : Διονύσης Κοροντζής

Η Θεατρική ομάδα μετά το διήμερο ρεπό, ανεβαίνει ξανά στο σανίδι την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και για την διευκόλυνσή τους οι θεατές, επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση μπορούν να απευθύνονται για κράτηση εισιτηρίων στα τηλέφωνα 6973234072 & 6972699375. Οι παραστάσεις στο Λαζαράκειο θα διαρκέσουν ως τις 27 Ιανουαρίου με εξαίρεση Δευτέρες και Τρίτες. Ώρα Έναρξης 21:00

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ | ΑΜΕΑ, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές: 3 ευρώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος