FOLLOW US: facebook twitter

Έκοψε την πίτα του ο “Δούρειος Ίππος”: Με τη δύναμη του νέου έτους

Ημερομηνία: 15-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την  πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η ομάδα τέχνης “Δούρειος Ίππος”. Σε ένα σύντομο διάλλειμα από τις εντατικές πρόβες που κάνει η θεατρική ομάδα με το έργο του Λ. Τολστόι “Η δύναμη του σκότους”, όλοι οι ηθοποιοί, συνεργάτες και ο σκηνοθέτης συγκεντρώθηκαν για την καθιερωμένη κοπή της πίτας.

Τη πίτα έκοψε ο σκηνοθέτης της ομάδας Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους συνεργάτες υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά.  Τυχερός της βραδιάς ήταν ο ηθοποιός Νίκος Καραμάνης στον οποίο “έπεσε” το φλουρί. Εκτός όμως από τον ίδιο, τα συγχαρητήρια όλων πήρε και η ηθοποιός Παναγιώτα Ιωάννου για την απίστευτα νόστιμη αλλά και πρωτότυπη σε εμφάνιση και γεύση βασιλόπιτα που ετοίμασε.

Η ομάδας Τέχνης “Δούρειος Ίππος” θα εμφανιστεί σε δύο μήνες περίπου στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων με το αριστουργηματικό έργο του Λέοντα Τολστόι “Η δύναμη του σκότους”. Η μαύρη κωμωδία  που γράφτηκε το 1886, είναι ένα κοινωνικό δράμα, που με σαρκαστικό χιούμορ αλλά και ένα πρωτοφανή για την εποχή του ωμό ρεαλισμό, καταδεικνύει τα ζοφερά συμπεράσματά του για την ανθρώπινη φύση, κρίνοντας καταστάσεις, αντιλήψεις και συμπεριφορές της εποχής του. Το έργο βασίστηκε σε μια πραγματική ιστορία που συντελέστηκε μερικά χρόνια νωρίτερα με ήρωες απλούς ανθρώπους του λαού. Το 1880, ένας μουζίκος ομολόγησε δημόσια, στο γάμο της πρόγονής του, πως είχε κάνει παιδί μαζί της, το σκότωσε αμέσως μετά και ύστερα προσπάθησε να σκοτώσει και το δικό του εξάχρονο κοριτσάκι. Λίγα χρόνια μετά, με αφορμή αυτό το ανατριχιαστικό έγκλημα, γράφεται “η δύναμη του σκότους”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος