FOLLOW US: facebook twitter

Πυγμαχία: Στους πέντε καλύτερους της Ευρώπης ο Ψυχογιός

Ημερομηνία: 23-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Νίκησε τον Αζέρο αντίπαλό του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας στο Βελιγράδι και αύριο παίζει στα προημιτελικά για την είσοδο στα μετάλλια

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Πυργιώτης πυγμάχος, Διονύσης Ψυχογιός, μέλος της Εθνικής Ελλάδας Πυγμαχίας, παίρνει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας EUBC Elite 2024, που διεξάγεται στο Βελιγράδι και την Κυριακή με τη νίκη του επί του Eldar Guliev από το Αζερμπαϊτζάν στην κατηγορία των 86 κιλών, εξασφάλισε την 5η θέση στην κορυφαία διεθνή διοργάνωση κι επιπλέον πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο 36χρονος πυγμάχος ήταν εκπληκτικός κι πήρε τη νίκη με διακοπή στον 3ο γύρο ύστερα από σερί νοκντάουν επί του Eldar Guliev. Στον αγώνα μίλησε η «ψυχή» του Διονύση Ψυχογιού, που έδωσε ρεσιτάλ δυναμισμού και αποφασιστικότητας και με υψηλή τεχνική επικράτησε ολοκληρωτικά του Αζέρου αντιπάλου του και πλέον ανήκει στους 5 καλύτερους πυγμάχους στην Ευρώπη στην κατηγορία του.

Ο Ψυχογιός θα αγωνιστεί ξανά αύριο, Τετάρτη, στα προημιτελικά της διοργάνωσης απέναντι σε Λευκορώσο αντίπαλο που έχει ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και αν ο Έλληνας πρωταθλητής κερδίσει θα μπει στα μετάλλια!

Ο Ψυχογιός, ο οποίος είναι αθλητής του Ολυμπιακού, είναι πρωταθλητής Ελλάδας το 2021, ασημένιος πανελληνιονίκης το 2023 και χάλκινος βαλκανιονίκης με την Εθνική Ελλάδας το 2023. Και τώρα 5ος στην Ευρώπη με βλέψεις για ακόμα ψηλότερα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος