FOLLOW US: facebook twitter

Πυρκαγιά στις Ράχες Κρεστένων

Ημερομηνία: 21-07-2020 | Συντάκτης:

Απόλυτη ετοιμότητα επέδειξαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 2:30μ.μ., σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των Ραχών και του Καλλικώμου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Παρότι οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών, εντέλει κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά λίγο μετά τις 5 το απόγευμα αποτρέποντας περαιτέρω εξάπλωσή της προς την Εθνική Οδό Πύργου-Καλού Νερού και προς κατοικημένη ζώνη.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 17 οχήματα με 50 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με επικεφαλής τον Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίου, Υποστράτηγο Γιάννη Πετρούτσο και μαζί του τον ΔιοικητήΠΥ Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχο Νίκο Ρουμελιώτη και τον διοικητή ΠΥ Ηλείας Πύραρχο Βασίλη Σολδάτο. Το έργο της Πυροσβεστικής συνέδραμαν και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ενώ παρών στο συμβάν ήταν και ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν και εθελοντές, ενώ η αστυνομία ρύθμισε την κυκλοφορία για να μην επικρατήσει πανικός, διακόπτοντας προσωρινά τη διέλευση στο οδικό τμήμα από τις Ράχες έως το Καλλίκωμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις, κάηκαν περίπου 25-30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος