FOLLOW US: facebook twitter

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη γρίπη – Διαθέσιμα 22.000 αντιγριπικά εμβόλια

Ημερομηνία: 26-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Επί ποδός είναι οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα της γρίπης που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα μας. Άλλωστε πέρυσι οι ειδικοί κατέγραψαν αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό την επιστημονική κοινότατα.

Στόχος φυσικά να εμβολιασθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο πληθυσμός, ώστε να περιορισθούν τα κρούσματα και βέβαια οι θάνατοι.

Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων στη χώρα μας αφού ήδη έχουν παραγγελθεί 22.000 τεμάχια, κατά 2000 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Οι επιστήμονες του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες, έστω κι αν έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το παρελθόν.

Η γρίπη είναι το πιο συχνό́ νόσημα που προλαμβάνεται με εμβολιασμό́, ενώ προκαλεί́ επιδημίεςκάθεέτος.

Η πλειονότητα των ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή κατέληξαν δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο παρότι ανήκαν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για την οποία συστήνεται ο εμβολιασμός. Γι αυτό και οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ τόνισαν τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, που αποτελεί το καλύτερο διαθέσιμο μέσο προστασίας από τη γρίπη .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος