FOLLOW US: facebook twitter

Κύμα φυγής οικογενειακών γιατρών από την Πρωτοβάθμια 

Ημερομηνία: 26-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Με την επιστολή τους προς τον υπουργό κ. Κικίλια, οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) επισημαίνουν ότι πρέπει να δράσει άμεσα και να μην μένει “παρατηρητής των γεγονότων”.

Οι γιατροί επισημαίνουν χαρακτηριστικά:

“Από την επικοινωνία των ιατρών μελών μας προβλέπεται κύμα παραιτήσεων από τους συμβεβλημένους ιδιώτες οικογενειακούς ιατρούς, που στην παρούσα φάση δεν ξεπερνούν τους 600 πανελληνίως, όταν οι συμβεβλημένοι αντίστοιχων ειδικοτήτων πέρσι το καλοκαίρι ξεπερνούσαν τις 2000. Σας καλούμε να δράσετε και να μην μείνετε απλοί παρατηρητές των γεγονότων που θα ακολουθήσουν”.

“Η προκήρυξη για συμβεβλημένους Οικογενειακούς Ιατρούς είχε παταγώδη αποτυχία ως προς την ανταπόκριση των ενδιαφερομένων. Η αμοιβή τους καθορίζεται βάση του αριθμού των εγγεγραμμένων ασφαλισμένων ανά ιατρό, γεγονός που θα εφαρμοστεί από τον τρέχοντα μήνα. Το κάλεσμα από τον ΕΟΠΥΥ για εγγραφή ασφαλισμένων δεν είχε ανταπόκριση, χωρίς να φέρουν οι ιατροί κάποια ευθύνη για την προφανή αποτυχία του εγχειρήματος”.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ έχει καταθέσει τις προτάσεις της σε σχετική συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και δημοσίως, προτείνοντας την επαναφορά των υφισταμένων μέχρι τον Ιούλιο 2018 συμβάσεων με τη μορφή που είχαν, για όλους.

“Αναφερθήκατε σε νέες 800 συμβάσεις για τις υπόλοιπες ειδικότητες, εφαρμόστε το: Επαναφέρετε και τους συμβεβλημένους που υπήρχαν και θα έχετε ένα ισχυρό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πανελλαδικά, σε εξοπλισμένα ιδιωτικά ιατρεία με υπηρεσίες στον ασφαλισμένο πολίτη”, καταλήγουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος