FOLLOW US: facebook twitter

«Πυρά κατά ριπάς» από τον Κώστα Τζαβάρα – «Απασφάλισε» ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο δικηγορικό του γραφείο στον Πύργο

Ημερομηνία: 21-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική
-Στηλίτευσε τη στάση του Παν/μίου Πατρών και της υπουργού Παιδείας καταλογίζοντας «προκαταβολικό και μεροληπτικό» αποκλεισμό της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη
-Επανέλαβε την πρότασή του για την ίδρυση μη κρατικού ΑΕΙ από την Περιφέρεια, αποκαλύπτοντας επαφές με δημάρχους
-Ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος αν δεν αλλάξει κάτι στα ΑΕΙ και στην Πατρών-Πύργου
-Αποκαλυπτική αναφορά σε προσωπικό ζήτημα υγείας

«Πυρά» κατά ριπάς, συνοδευόμενα από προτάσεις για την επανένταξη της Ηλείας στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, εξαπέλυσε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στο δικηγορικό του γραφείο στον Πύργο. Ο κ. Τζαβάρας επαναδιατύπωσε την πρότασή του για την ίδρυση μη κρατικού πανεπιστημίου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, άφησε αιχμές κατά του Πανεπιστημίου Πατρών για τη στάση του έναντι της Ηλείας όλο αυτό το διάστημα και άσκησε κριτική στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί μέχρι τώρα τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη, σημειώνοντας ότι ελήφθησαν αποφάσεις «προκαταβολικά και μεροληπτικά».

Παράλληλα, ο Ηλείος βουλευτής άφησε αιχμές εναντίον όσων του αποδίδουν ιδιοτέλεια στην πολιτική κριτική που ασκεί, μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για προσωπικά ζητήματα υγείας, υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της Πατρών-Πύργου και επανέλαβε την πρόθεσή του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής Ηλείας αν δεν αλλάξει η κατάσταση με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και με τον αυτοκινητόδρομο.

«Ας δώσει ο δήμαρχος Πατρέων 20 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο»

Αναφερόμενος στην ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι το άρθρο 16 επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικού ΑΕΙ, δημοσίου χαρακτήρα, και αποκάλυψε ότι έχει ήδη μιλήσει με τους δημάρχους Ήλιδας και Αρχ. Ολυμπίας για το εγχείρημα, σημειώνοντας ότι έχει έρθει η ώρα για τον θεσμό της Περιφέρειας να πρωταγωνιστήσει σε ένα καινοτόμο εγχείρημα.

«Ζητώ να ξεκινήσει η νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα προσδιοριστούν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ιδρύονται ΝΠΔΔ από ΟΤΑ, και στη συγκεκριμένη περίπτωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να δούμε να υλοποιείται το πνεύμα του άρθρου 16. Αυτή είναι δέσμευση του κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο υποστηρίζω και από το οποίο καλύπτομαι πολιτικά και ιδεολογικά. Έστω και κάτω από αυτήν την ατυχή συγκυρία της  δυσμενούς, άνισης και άδικης εξαίρεσης εις βάρος της Ηλείας, καλώ την κυβέρνηση να δώσουμε τη δυνατότητα και να δούμε ΑΕΙ που δεν θα ασφυκτιούν από τον κρατικό εναγκαλισμό, με τη βοήθεια του περιφερειάρχη, ο οποίος κάθε χρόνο δίνει 20 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την ενίσχυση του Παν/μίου Πατρών», τόνισε και εξέφρασε την αντίθεσή του στη συνέχιση της συνεργασίας της Περιφέρειας με το Παν/μιο Πατρών.

«Ο περιφερειακός προϋπολογισμός περιλαμβάνει κεφάλαια που αφορούν και ενδιαφέρουν και τους τρεις νομούς, άρα με ποιο δικαίωμα θα συνεχίσουμε να δίνουμε 20 εκατ. ευρώ από τον περιφερειακό προϋπολογισμό για το Παν/μιο Πατρών όταν η Ηλεία δεν έχει κανένα τμήμα του; Δημιουργείται μια άλλη αδικία εις βάρος της Ηλείας, διότι χρήματα τα οποία πρέπει να κατευθύνει ο περ/ρχης για έργα και δράσεις στην Ηλεία, τα παίρνουμε και τα χρησιμοποιούμε για να συντηρούμε το Παν/μιο Πατρών που είναι κρατικό. Ας πάει το κράτος να δώσει στο Παν/μιο Πατρών 20 εκατ. ευρώ, ας πάει ο δήμαρχος της  Πάτρας να δώσει τα 20 εκατ. €. Η Περιφέρεια δεν έχει το δικαίωμα να δίνει λεφτά στο Παν/μιο Πατρών και συγχαίρω τον περ/ρχη γιατί ο πρώτος που το είπε ήταν αυτός. Θα συμπαρασταθούμε όλοι. Έχω συνεννοηθεί με τον δήμαρχο Ήλιδας και τον δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας για να ξεκινήσουμε αυτή τη μεγάλη καμπάνια που θα καταλήξει να έχουμε στην Ελλάδα μη κρατικά δημόσια ΑΕΙ. Τότε θα έχουμε κάνει πράξη ένα όραμα που εμένα με εκφράζει απολύτως, ένα πανεπιστήμιο άνευ όρων με ακαδημαϊκή ελευθερία και έρευνα που θα παράγουν αποτελέσματα για το καλό της κοινωνίας χωρίς προϋποθέσεις που θα τις βάζει το κράτος», ανέφερε.

Σκληρή κριτική στο Παν/μιο Πατρών

Στη συνέχεια ο Ηλείος βουλευτής επέκρινε τη στάση του Πανεπιστημίου Πατρών, καταλογίζοντάς του την πρόθεση υπέρβασης των εξουσιών του και απέρριψε τους ισχυρισμούς περί εξορθολογισμού.

«Εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, το οποίο ξεκινά με μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, με τον πρύτανη αρχικά, να έχει έναν στρατηγικό σχεδιασμό για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των τμημάτων. Στην Ελλάδα κυβερνάνε οι συγκλητικοί, οι συμβουλάτορες των πανεπιστημίου, οι κάθε είδους καθηγητές που εν μια νυκτί διά υπηρεσιακής εξελίξεως έγιναν καθηγητές Παν/μίου από καθηγητές ΤΕΙ και οι οποίοι παίρνουν την πρωτοβουλία να μας πουν πού θα μείνουν και από πού θα φύγουν τα τμήματα του Παν/μίου Πατρών;» αναρωτήθηκε και καυτηρίασε την απόφαση του πρύτανη Χρ. Μπούρα να αναθεωρήσει την αρχική απόφαση για 110 εισακτέους στη Μουσειολογία χωρίς νέα συνεδρίαση της Συγκλητου.

«Ενώ για φέτος αποφάσισε η Σύγκλητος αρχικά να μη συντελεστεί η διαγραφή των δυο τμημάτων της Ηλείας και να εισαχθούν 100 φοιτητές στον Πύργο και 100 στην Αμαλιάδα, σε συνεδρίαση και ένα μήνα μετά, χωρίς νέα συνεδρίαση και χωρίς να αισθανθεί κάποιος την υποχρέωση να ενημερώσει εμάς και τον λαό  της Ηλείας ότι θα επανεξετάσουν την απόφασή τους, με ένα απλό τηλεφώνημα, χωρίς νέα απόφαση της Συγκλήτου, έκαναν μηδέν τους εισακτέους, όπως έχει γραφτεί και δεν έχει διαψευστεί», δήλωσε και υπογράμμισε ότι αυτή η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση, η οποία ιδρύει ή καταργεί τμήματα εφόσον υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση από τη Βουλή.

«Δεν υπάρχει ορθολογικός μπούσουλας στη διαδικασία λήψης της απόφασης, διότι η Σύγκλητος συνεδρίασε και κατέθεσε προτάσεις για μελλοντικές αλλαγές, με συγχώνευση της Μουσειολογίας με το Ιστορικό-Αρχαιολογικό και μεταφορά της Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι και της φυσικοθεραπεία από το Αίγιο στην Πάτρα. Αν αυτό η κυβέρνηση το δέχεται ως ορθολογικό, να το δεχθεί στο σύνολο του κι όχι να τροποποιηθεί επειδή πολιτικοί παράγοντες Αχαΐας και Αιτ/νίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Γ Παπανδρέου, ζήτησαν και επέτυχαν να μείνει το τμήμα στο Αίγιο», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ενόχλησή τους για τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις άλλων βουλευτών.

«Αυτή η απόφαση, που ευαγγελίζεται τη συμβολή της στην ορθολογική διαμόρφωση του παν/μιακού χάρτη της χώρας, άλλαξε γιατί κάποιοι πολιτικοί άλλων νομών φαίνεται ότι έχουν καλύτερη δυνατότητα να εισακούονται από ό,τι εμείς οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Ηλεία. Αυτό με εντυπωσίασε αρνητικά και μου δημιούργησε το αίσθημα της ματαιότητας, διότι δεν μπορεί κάποιοι να έχουν ισχυρότερο βουλευτικό δικαίωμα από ό,τι οι βουλευτές Ηλείας. Αυτό λέγεται ανωμαλία στο πολίτευμα και στη λειτουργία των θεσμών. Όλοι οι βουλευτές είναι ισότιμοι και έχουν ίση δυνατότητα πρόσβασης στις δημοκρατικές εξουσίες της χώρας. Κάποιοι το έχουν πιο βελτιωμένο και πιο αποτελεσματικό αυτό το δικαίωμα και κατάφεραν με παρέμβαση αυτήν την άδικη, άνιση και παράλογη  απόφαση. Με τέτοια χαρακτηριστικά, μια απόφαση Συγκλήτου μπορεί να θεωρηθεί δίκαιη και αμερόληπτη κι  ότι αποσκοπεί στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη; Είναι η μεταρρύθμιση που όλοι ζητάμε; Προκαταβολικά, μεροληπτικά και ανορθολογικά, χωρίς συστηματική προσέγγιση του προβλήματος, δεν δέχομαι να μιλάμε για μεταρρυθμίσεις  στην Παιδεία», τόνισε.

Η κριτική στην κυβέρνηση

Ο Κώστας Τζαβάρας αναφέρθηκε στους λόγους της κριτικής του προς την υπουργό Παιδείας, επισημαίνοντας ότι ελήφθη εκ των προτέρων μια απόφαση χωρίς να αποκρυσταλλωθούν πλήρως όλα τα δεδομένα.

«Η αντίρρησή μου και η διαφωνία μου στην υπουργό και στον υφυπουργό Παιδείας, τους οποίους τιμώ και εκτιμώ, είναι στον τρόπο και στη διαδικασία που εφαρμόζουν για να μας πουν ότι εξορθολογίζουν τον ακαδημαϊκό χάρτη, όταν είναι δεδομένο ότι μετά τις εξετάσεις θα προκύψουν τα εξής στοιχεία: Με βάση την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ είναι αναμενόμενο ότι θα μειωθεί κατά 15 με 20.000 ο φοιτητικός πληθυσμός και τουλάχιστον εξήντα ΑΕΙ θα μείνουν χωρίς φοιτητές – τμήματα που δέχθηκαν φοιτητές με βάση 1 και 2. Μας λένε ότι για όλα αυτά τα τμήματα δεν κάνουν αυτό που κάνουν προκαταβολικά και πριν βγουν τα αποτελέσματα, με τα τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας, τα οποία σε σύγκριση με αυτά έχουν πολύ μεγαλύτερο βαθμό εισόδου. Άρα θα πρέπει πρώτα να έχουμε αποτελέσματα εξετάσεων, να δούμε ποια θα κλείσουν λόγω της ΕΒΕ, να δούμε τα νέα ΤΕΙ που είναι οι Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών, οι οποίες θα πρέπει να κατανεμηθούν γεωγραφικά, τα ΙΕΚ παν/μιακής φοίτησης, πολύ σημαντικά και με ζήτηση, ώστε  πλέον να τα τοποθετήσουμε στο χάρτη. Τότε θα είναι ορθολογικό και τότε ανεξάρτητα από το αν θα είναι εις βάρος της Ηλείας, εγώ πρώτος θα πω να τα δεχτούμε». ανέλυσε ο Κ. Τζαβάρας και καυτηρίασε όσα έγιναν και από τον πρώην υπουργό Παιδείας,Κ. Γαβρόγλου.

«Υπάρχει παραλογισμός όταν λέμε ότι θέλουμε να συντάξουμε ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, που αποτελείται από ΑΕΙ και τον τεχνολογικό πυλώνα, τα μέχρι πρότινος ΤΕΙ που κατήργησε ο “μεγάλος μεταρρυθμιστής” Γαβρόγλου για να τα κάνει ΑΕΙ. Δεν μιλάμε πλέον για παραλογισμό αλλά ανορθολογισμό, που εγώ προσωπικά δεν εγκρίνω και δεν επικυρώνω. Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να έχουμε ορθολογικά συντεταγμένο παν/μιακό χάρτη. Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας δεν υπάρχει καμία διαφορά ως προς τη λειτουργία των σχολών και των τμημάτων, εκτός από την Ηλεία. Αυτό από ποια λογική αξιοκρατίας, ίσης μεταχείρισης δικαιοσύνης αναλογικότητας σοβαρότητας κράτους δικαίου και πολιτισμένης πολιτικής μπορεί να καλυφθεί; Να μας απαντήσουν όσοι μας κατηγορούν ως λαϊκιστές».

«Δεν κάνω αντιπολίτευση, ο ρόλος μου επιβάλλει την κριτική»

Απαντώντας στις διαρροές για ιδιοτέλεια και για εσωκομματική αντιπολίτευση, ο έμπειρος Ηλείος κοινοβουλευτικός τόνισε ότι η στάση του δεν εκπορεύεται από μικροκομματικά κίνητρα, για αυτό και επανέλαβε την πρόθεσή του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής αν δεν αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά τα ΑΕΙ και την Πατρών Πύργου.

«Δεν χρωστάω σε κανέναν και δεν μπήκα για να αποκτήσω εισοδήματα και δεν έχω εξάρτηση επαγγελματική από τη βουλευτική μου ιδιότητα,  για αυτό και δίνω εδώ όλες τις συνεντεύξεις μου. Για να μη σκιάζει τίποτα την καθαρή, ειλικρινή και έντιμη τοποθέτησή μου, που δεν έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα αλλά είναι παρέμβαση που αξιοποιεί τον θεσμικό και συνταγματικό ρόλο του βουλευτή να ασκεί κριτική σε αποφάσεις πολιτειακές και κυβερνητικές, και για να μη μένει η παραμικρή αμφιβολία ότι το κάνω για τα ψηφαλάκια ή για το τι θα πουν όσοι έχουν συμφέροντα από τη διατήρηση ή την κατάργηση των τμημάτων θέλω να είμαι έντιμος και καθαρός. Εφόσον αυτόν τον παραλογισμό δεν μπορώ να τον αντιμετωπίσω, δεν είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές», επισήμανε.

«Καμπανάκι» για την Πατρών-Πύργου

Ο Κώστας Τζαβάρας χτύπησε ηχηρό «καμπανάκι» για την καθυστέρηση στην Πατρών-Πύργου, υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νυν πρωθυπουργού, και έθεσε την ολοκλήρωση του έργου ως τη στοιχειώδη υποχρέωση που έχει η κυβέρνηση στον λαό της Ηλείας, που έχει πληρώσει με αίμα αυτόν τον δρόμο.

«Μέχρι στιγμής είχα κρατήσει στάση αναμονής για το θέμα του αυτοκινητόδρομου για τον οποίο επί κυβερνήσεως Σαμαρά είχα κάνει μεγάλο αγώνα. Ήμουν εγώ μάλιστα εκείνος που με τα χέρια μου σε συνεργασία με τον Υπουργό, κ. Χρυσοχοΐδη κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, είχα συντάξει το άρθρο 5 του τότε νομοσχεδίου που έδινε την δυνατότητα με βάση τις μελέτες που υπήρχαν να δημοπρατηθεί το συγκεκριμένο έργο ως δημόσιο έργο. Είχα εξασφαλίσει τις πιστώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το έργο δημοπρατήθηκε, λόγω των εκλογών αναβλήθηκε η δημοπρασία και ορίστηκε για τις 15 Μαρτίου του 2015 και ενώ είχαν κατατεθεί οι προσφορές και θα είχε κατασκευαστεί σήμερα το έργο, αν δεν επενέβαινε ο κ. Σπίρτζης για να ακυρώσει την δημοπρασία εκ των υστέρων και να τεμαχίσει το έργο ώστε να πάει στον κ. Καλογρίτσα που όπως φαίνεται και τώρα ήταν ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως υπάρχει ζήτημα. Όταν ο Πρωθυπουργός είχε έρθει προεκλογικά στον Πύργο και του θέσαμε το θέμα, δεσμεύτηκε ότι τους πρώτους μήνες θα αρχίσει το έργο να κατασκευάζεται ή τουλάχιστον θα έχει δημοπρατηθεί. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τίποτα. Έχω έρθει σε επαφή με τον κ. Καραμανλή τον οποίο τιμώ  και ξέρω ότι έχει κάνει προσπάθειες πλην όμως ενώ περιμέναμε με βάση όσα είχε πει ότι θα έχουμε χρονοδιάγραμμα κατασκευής για να δούμε μέχρι πότε αυτός ο κόσμος της Ηλείας θα θυσιάζει ανθρώπους και ψυχές στο βωμό του Μολώχ της ασφάλτου, μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα χρονοδιάγραμμα και είναι ένας από τους λόγους που δεν έχει νόημα να είμαι στην πολιτική γιατί πλέον απέναντι στους πολίτες που μου έδωσαν την εμπιστοσύνη τους γίνομαι ανακόλουθος και μειωμένης αξιοπιστίας πολιτικός. Πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να υπάρχει εξαγγελία χρονοδιαγράμματος.  Αν δεν γίνει,θα και αυτός ένας από τους λόγους που θα με αναγκάσουν να μην είμαι υποψήφιος», υπογράμμισε.

-Εκ βαθέων αναφορά σε προσωπικό ζήτημα υγείας

«Η περιορισμένη όραση δεν με εμπόδισε ποτέ να είμαι επαρκής πολιτικός»

Ο κ. Τζαβάρας, για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε προσωπικό ζήτημα υγείας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του προς όσους το επικαλέστηκαν ως πρόβλημα και ως δικαιολογία επί όσων υποστηρίζει τις τελευταίες ημέρες.

«Οι πιο πονηροί που ξέρουν να πλήττουν έναν άνθρωπο καθαρό και δεν μπορούν με επιχειρήματα να τον αντιμετωπίσουν, τον πλήττουν σε άλλα ζητήματα “ασθενή”, που μπορεί –κακώς- να δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις. Είπαν ότι ο Τζαβάρας έχει πρόβλημα υγείας και δεν βλέπει καλά. Για αυτό θα πρέπει να του συγχωρήσουμε την όλη ιστορία γιατί θέλει να φύγει. Επειδή σε αυτήν την πόλη με ξέρετε και ήμουν πάντα ο ίδιος επί 40 χρόνια, είχα πάντα την ίδια φυσική μειονεξία, το πρόβλημα της περιορισμένης όρασης, το οποίο το έχω ακόμα, και τότε που ήμουν υπουργός το είχα και όσο ήμουν βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και όταν μου είχαν αναθέσει τη Γενική Εισήγηση της αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά δεν βρέθηκε να πει κάποιος ότι το φυσικό μειονέκτημα που έχω, περιόρισε τη μεγάλη ικανότητα  που όλοι μου αναγνωρίζουν, να κάνω την επιστημονική, κοινοβουλευτική και επαγγελματική μου δουλειά με τον καλύτερο τρόπο. Ναι μεν έχω το πρόβλημα, και λυπάμαι για αυτούς που μου το αναγνωρίζουν ως διακριτικό δυσμενούς μεταχείρισης όταν σε άλλες μειονότητες για άλλες ιδιαιτερότητες, δίνουν προβάδισμα στην πολιτική. Όλοι αυτοί δεν είναι σε θέση, λόγω έλλειψης πνευματικής ηθικής ικανότητας, να ξεχωρίσουν ότι άλλο είναι η αρρώστια και άλλο η αναπηρία. Δεν είναι μολυσματική νόσος αλλά φυσική μειονεξία, την οποία με τη μεγάλη προσπάθεια που έκανα για την υπερανάπτυξη του μυαλού και του πνεύματός μου, κατόρθωσα να την υποτάξω και να την εξουδετερώσω, ώστε να μην είναι παράγοντας που εμποδίζει την καλή και επαρκή τρων οποιωνδήποτε καθηκόντων μου. Λυπάμαι για όλους αυτούς και το χαμηλό τους επίπεδο, που δεν μπορούν να με αντιμετωπίζουν και κάνουν διαρροές σε διάφορα παπαγαλάκια, τις οποίες νομίζουν ότι συμμερίζεται ο ελληνικός λαός. Πλανώνται πλάνην οικτράν. Την πικρία μου θα την περιορίσω. Στη ΝΔ ανήκα και θα παραμείνω μέχρι τέλους στην κοινοβουλευτική ομάδα και θα υποστηρίζω τις θέσεις του κόμματος και του προέδρου με βάση το πρόγραμμα που έχει παρουσιάζει. Εκφράζω την αηδία μου, με πιάνει ναυτία όταν βλέπω στα μεγάλα υψώματα και στην ηγετική ομάδα να σκέφτονται για ανθρώπους σαν κι εμένα τόσο ταπεινά»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος