FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Πύργου: Μετακίνησαν Αναισθησιολόγο της ΜΕΘ covid για εφημερίες στην Κεφαλονιά!

Ημερομηνία: 21-05-2021 | Συντάκτης:

Τέλος μοιάζει να μην έχουν τα προβλήματα στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου που εν μέσω πανδημίας αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα με την λειτουργία των κλινικών της. Αυτή τη φορά, η μετακίνηση – για 3η φορά- Αναισθησιολόγου της κλινικής covid-19 στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς για τις ανάγκες της νοσηλευτικής μονάδας του νησιού, έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς η “απουσία” του εν λόγω γιατρού, οδηγεί το ήδη λιγοστό προσωπικό στην αύξηση των εφημεριών τους.

Ο συγκεκριμένος –μόνιμος- Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Πύργου έχει μετακινηθεί και κάνει εφημερίες ταυτόχρονα στη ΜΕΘ και στην ΜΕΘ covid-19 αλλά και στο Αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου καλύπτοντας επείγοντα και τακτικά χειρουργεία. Μάλιστα προ εξαμήνου είχε μετακινηθεί με εντολή της Υπε και τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του ΓΝ Ηλείας να καλύψει εφημερίες του Αναισθησιολογικού τμήματος της Κεφαλονιάς για δέκα μέρες όπως και τώρα, όπου αιφνιδιαστικά (την Τετάρτη), έλαβε εκ νέου εντολή μετακίνησης στο νησί, για δέκα μέρες…

Μετά τις αντιδράσεις που ήταν άμεσες, τόσο από τον ίδιο που προειδοποίησε με παραίτηση όταν επιστρέψει, όσο και από τους συναδέλφους του, οι οποίοι καλούνται να αναπληρώσουν το κενό του, η μετακίνηση του, οπως τον ενημέρωσαν θα είναι μόνον για δυο ημέρες…

Τα προβλήματα που προκαλεί η μετακίνηση αυτή είναι πολλά. Κατά πρώτον, οι εναπομείναντες γιατροί υποχρεώνονται να καλύψουν το κενό του με επιπλέον εφημερίες μειώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό των τακτικών χειρουργείων ενώ αποδυναμώνεται και η ΜΕΘ covid-19 και η non covid ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου. Κατά δεύτερον, οι γιατροί δεν μπορούν να πάρουν ρεπό και άδειες, που είχαν στερηθεί λόγω πανδημίας έξι μήνες και που από τις 15 Μαΐου έχουν ξανά το δικαίωμα.

Σε β/θμια επιτροπή για έλεγχο αναρρωτικής

Γιατροί, καταγγέλλουν ακόμα το κλίμα τρομοκρατίας που όπως λένε επικρατεί μεταξύ προσωπικού και διοίκησης, αναφέροντας ως παράδειγμα, γιατρό του Νοσοκομείου ο οποίος παραπέμφθηκε μετά από 4 μήνες σε Δευτεροβάθμια Επιτροπή στην Πάτρα να ελέγξει αναρρωτική άδεια δέκα ημέρων λόγω προβλημάτων άγχους που είχε πάρει τον Ιανουάριο του 2021 ώστε να διαπιστωθεί, “εάν είναι ικανός για εργασία…”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος