FOLLOW US: facebook twitter

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση στο δήμο Πύργου: Τα προβλήματα στο Κλειστό γυμναστήριο Πύργου προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων

Ημερομηνία: 18-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κλειστό γυμναστήριο Πύργου με τις εικόνες από τα νερά που έτρεχαν σαν καταρράκτες εν ώρα μάλιστα αγώνα, προκάλεσε την καθολική αντίδραση της αντιπολίτευσης του δήμου Πύργου που αφενός καυτηριάζουν το θέμα και καταλογίζουν ευθύνες στο δήμαρχο και την δημοτική αρχή για την κατάντια των αθλητικών εγκαταστάσεων και αφετέρου ζητούν να γίνουν άμεσα εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών, σε έναν αθλητικό χώρο όπου αθλούνται εκατοντάδες παιδιά, αθλητές και σωματεία της πόλης.

Τάκης Αντωνακόπουλος: «ΑΝΑΣΑ»: To κλειστό στάδιο Πύργου έγινε ΑΝΟΙΧΤΟ!!!

Ήδη από τις 10 Οκτωβρίου έχουμε με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο τονίσει την ανάγκη για έργα συντήρησης στο κλειστό στάδιο Πύργου. Αφορμή  τότε  ήταν η είσοδος  νερού από την οροφή λόγω της πρώτης βροχής.

Φέραμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο τότε χωρίς καμιά αντίδραση της δημοτικής αρχής.

Σήμερα δυστυχώς η κατάσταση, μετά  τις βροχοπτώσεις έγινε  αφόρητη. Ουσιαστικά το κλειστό …έγινε  ανοιχτό και  μετατράπηκε σε  μικρή λίμνη.

Επιτέλους τι θα πράξει η δημοτική αρχή;

Στάθης Καννής: Δήμος πνιγμένος στις ευθύνες

Είναι πραγματικά εικόνα ντροπής και θλίψης να πλημμυρίζει το κλειστό γυμναστήριο Πύργου και να εκτίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παιδιών που εκείνη την ώρα έπαιζαν μπάσκετ. Οι εικόνες «καταρράκτη» ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και ο Πύργος έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής να κάνει τα στοιχειώδη για τους δημότες της.

Πέρασαν πέντε χρόνια και ο δήμαρχος δεν έκανε τίποτα για να αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές της πόλης. Για το κλειστό γυμναστήριο κατέφυγε σε λύσεις-μπαλώματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα, «σκεπάζοντας» το πρόβλημα, και δεν προνόησε να ετοιμάσει μια μελέτη για να την υποβάλει είτε στο υπουργείο Αθλητισμού είτε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Φυσικά, από δήμαρχο που έβαλε σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων έξω από το Δημοτικό Στάδιο Πύργου και που προτίμησε να απεντάξει ώριμο έργο για σύγχρονο κολυμβητήριο μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν δικό του, δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο. Το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να διαθέσει με ΠΑΡΑΝΟΜΟ τρόπο το εξωφρενικό ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ για ένα έργο-βιτρίνα στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

Εδώ όμως οι ευθύνες είναι σοβαρές και θα πρέπει να τις αναλάβει, διότι προχθές τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Φυσικά, ο δρόμος της κριτικής είναι πάντα εύκολος, για αυτό και εμείς δεν αρκούμαστε σε καταγγελτικές δηλώσεις, διότι μας ενδιαφέρει η πρόοδος του Πύργου και των δημοτών.

Προτείνουμε τρεις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις:

α)την ένταξη του κλειστού γυμναστηρίου Πύργου και όσων αθλητικών δομών έχουν πρόβλημα, στο Περιφερειακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, όπως έγινε με το Παμπελοποννησιακό και με τα γήπεδα της Αρχαίας Ολυμπίας, που ανακοινώθηκαν προ ημερών.

β)την ένταξή του στην επιτελική δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Αθλητισμού

γ) την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως έγινε με το κολυμβητήριο.

Ειδικά για τη δεύτερη και την τρίτη λύση, γνωρίζουμε πολύ καλά οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς έχουν ζητήσει από τον δήμο την αποστολή μελέτης για να προχωρήσει η χρηματοδότηση.

Δεν δεχόμαστε μια πόλη που τα παιδιά μας θα κινδυνεύουν την ώρα που αθλούνται.

Μπορούμε να αποκτήσουμε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μπορούμε να γίνουμε σημείο αναφοράς για την Ηλεία.

Τον Μάιο του 2019 βάζουμε μπροστά για την πρόοδο του Πύργου.

Στάθης Καννής,

Δικηγόρος

Υποψήφιος δήμαρχος Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος