FOLLOW US: facebook twitter

Πτυχία με… κούριερ ή αυτοπροσώπως από την Γραμματεία!

Ημερομηνία: 17-06-2020 | Συντάκτης:

Ο κορονοϊός στέρησε την χαρά των πτυχιούχων των πρώην ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας να ζήσουν την συγκίνηση της τελετής ορκωμοσίας τους

-Από το ΤΕΙ Πύργου στις 15 Ιουνίου και από το ΤΕΙ Αμαλιάδας στις 5 Ιουνίου με συνοπτικές διαδικασίες

Τη χαρά να ζήσουν την ξεχωριστή στιγμή της τελετής ορκωμοσίας τους για την παραλαβή των πτυχίων τους  μαζί με τις οικογένειές τους που αποτελεί συνήθως την ηθική ανταμοιβή των κόπων τους,  στέρησε ο κορονοϊός από τους αποφοίτους των πρώην ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας. Η Σύγκλητος του Παν/μίου Πατρών, λόγω των μέτρων προφύλαξης για την διασπορά του κορονοϊού ακολουθώντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαγορεύει τις τελετές, ημερίδες και πάσης φύσεως εκδηλώσεις στις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, ματαίωσε όλες τις τελετές ορκωμοσίας και η παράδοση ή αποστολή των πτυχίων στα πρώην ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας, έγινε με… συνοπτικές διαδικασίες! Πλήρης η απογοήτευση για τους νέους πλέον πτυχιούχους, αφού οι φοιτητές δύο στιγμές της φοιτητικής τους πορείας ονειρεύονται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών που τους εξασφαλίζουν το “μαγικό” εισιτήριο στο Πανεπιστήμιο. Η μια είναι η πρώτη τους μέρα στα φοιτητικά έδρανα και η δεύτερη είναι η τελετή ορκωμοσίας για την παραλαβή των πτυχίων τους! Ούτε στα χειρότερα όνειρά τους, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα στερηθούν αυτή τη χαρά εξαιτίας μιας πανδημίας!

Ο κορονοϊός στέρησε την μεγάλη αυτή στιγμή της  τελετής ορκωμοσίας των νέων πτυχιούχων για την παραλαβή των πτυχίων τους στα δύο ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας, οπως και σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Έτσι, οι φοιτητές που κατάστησαν πτυχιούχοι έως τον Ιανουάριο του 2020, παρέλαβαν με έναν πολυ πρωτότυπο τρόπο τα πτυχία τους, είτε αυτοπροσώπως από την Γραμματεία των δύο πρώην ΤΕΙ και χωρίς βεβαίως την συνοδεία συγγενών και φίλων αφού στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Σύγκλητος αυτό ήταν ξεκάθαρο, είτε μέσω… κούριερ στο σπίτι κατόπιν δική τους αίτησης.

Στον μεν πρώην Τμήμα Γεωπόνων – Τεχνολόγων Αμαλιάδας, οι φοιτητές που κατέστησαν πτυχιούχοι από τις 6-5-2019 έως και την εξεταστική περίοδο Ιανουαρίου 2020, παρέλαβαν τα πτυχία τους την περασμένη Τετάρτη 10 Ιουνίου, επιλέγοντας είτε να το κάνουν αυτοπροσώπως, είτε τη αποστολή τους στο σπίτι.

Στο δε πρώην Τμήμα ΔΟΕΠ& ΤΜ  Πύργου, οι φοιτητές των τμημάτων  Μουσειολογίας και Πληροφορικής και ΜΜΕ που πλέον έχει καταργηθεί, παρέλαβαν τα πτυχία τους με τον ίδιο τρόπο, την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Όσοι φοιτητές προσήλθαν αυτοπροσώπως, ακολούθησαν το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για την προσέλευση των νέων πτυχιούχων σε τέσσερις ομάδες,  σε διαφορετικές ώρες, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.  Μάλιστα στο ΤΕΙ Πύργου, έχει να πραγματοποιηθεί ορκωμοσία από τις 6 Ιουλίου  του 2018 και η υπομονή των φοιτητών για την μεγάλη ώρα της παραλαβής των πτυχίων τους, είχε εξαντληθεί! Κι όταν αυτή τελικώς ήρθε, δεν είχε καμία σχέση με αυτήν που ονειρεύτηκαν γι αυτό και η πλειοωηφία των αποφοίτων προτίμησαν να παραλάβουν τα πτυχία τους με κούριερ και δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να προσέλθουν στην Γραμματεία των ΤΕΙ, ειδικά οι φοιτητές που έχουν πλέον άλλον τόπο διαμονής.

Με αυτήν την ανακοίνωση του Παν/μιου Πατρών, ενημερώθηκαν οι πτυχιούχοι των δύο τμημάτων Μουσειολογίας και Πληροφορικής & ΜΜΕ για την ματαίωση της τελετής ορκωμοσίας τους και τον τρόπο παραλαβής των πτυχίων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος