FOLLOW US: facebook twitter

Σίριαλ με την Κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ σε Δήμους

Ημερομηνία: 17-06-2020 | Συντάκτης:

Σε σήριαλ εδώ και ένα χρόνο με πολλά επεισόδια εξελίσσεται το περιβόητο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας με χιλιάδες ανέργους να αναμένουν με αγωνία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η πολυαναμενόμενη προκήρυξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 36.500 ανέργους ακόμη δεν έχει πάρει το δρόμο της ανακοίνωσης καθώς όπως αναφέρουν πηγές από το ΑΣΕΠ δεν έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Εργασίας η προκήρυξη και τα παραρτήματα που απαιτούνται για να βγάλει έγκριση το ΑΣΕΠ  ώστε στην συνέχεια να βγει η Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ. Από την πλευρά πάντως του ΟΑΕΔ δηλώνουν ότι η Δημόσια Πρόσκληση είναι έτοιμη και ότι αναμένουν το πράσινο φως από το ΑΣΕΠ. Έτσι όπως όλα δείχνουν καθίστανται δύσκολη η προκήρυξη του προγράμματος εντός του Ιουνίου. Κάτι που επιβεβαίωσε πριν λίγες ήμερες και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος στην συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ανέφερε ότι σε 40 ημέρες (στις 3 Ιουνίου ήταν η δήλωση) θα ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα αφορά σε 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης σε Δήμους, Περιφέρειες κ.α. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν οι άνεργοι που έλαβαν μέρος στα προηγούμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ το 2017 – 2019. Το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει την έγκριση από το ΑΣΕΠ, την δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ η οποία θα ορίζει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων και στην συνέχεια την υποβολή αιτήσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος