FOLLOW US: facebook twitter

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «Ρήγας»: «Γιαγιάδες & Παππούδες μες την καρδιά μας!»

Ημερομηνία: 15-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Η πρόσκληση αυτή τη φορά ήταν από τα εγγονάκια προς τους παππούδες και τις γιαγιάδες για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων! Και μάλιστα να γιορτάσουν όλοι μαζι! Που αλλού;; Στο σχολείο τους!!!

Στη 1 Οκτωβρίου άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες του σχολείου, άνοιξαν διάπλατα και οι καρδιές όλων!!!Οι νηπιαγωγοί τους υποδέχτηκαν μέσα στην τάξη. Έπαιξαν παιχνίδια, έκαναν κατασκευές, ζωγράφισαν, τραγούδησαν, χόρεψαν όλοι μαζί και στο τέλος μαζί με τα εγγονάκια τους έφτιαξαν μουστοκούλουρα! Μύρισε όλο το σχολείο πετιμέζι, συγκίνηση και αγάπη. Χρωστάμε στους παππούδες και τις γιαγιάδες. Μεγάλωσαν τους γονείς, ίσως και με στερήσεις, βοηθούν όλοι όπως μπορούν στο μεγάλωμα των εγγονών. Άλλωστε δε λέγεται τυχαία … «Του παιδιού μου το παιδί, δυο φορές παιδί μου». Τους προσφέραμε χαρά και ευχές για υγεία!!!

Το απόγευμα συνεχίστηκε η πρόσκληση προς παππούδες και γιαγιάδες από τα παιδιά του ΚΔΑΠ«ΡΗΓΑΣ ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ». Άνοιξαν πάλι οι πόρτες των αιθουσών και των καρδιών. Τα παιδιά πρόσφεραν ζωγραφιές και χειροποίητα μετάλλια σε όλους. Δυο γιαγιάδες ζύμωσαν ψωμί για όλα τα παιδάκια, δείχνοντάς τους  τον τρόπο του ζυμώματος στην ξύλινη σκάφη. Και η παράσταση του Καραγκιόζη που ακολούθησε ήταν φτιαγμένη για να ευχαριστήσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες, αφού ο πρωταγωνιστής έψαχνε στο όνειρό του τον χαμένο παππούτου.

Η βραδιά έκλεισε με τα παιδιά να τραγουδούν παραδοσιακά, υπέροχα τραγούδια συνοδευόμενα από τους δυο μουσικούς του ΚΔΑΠ που έπαιξαν κανονάκι και ούτι.

Χρόνια Πολλά στους Παππούδες και στις Γιαγιάδες του σχολείου μας!!!

Και του χρόνου!!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος