FOLLOW US: facebook twitter

Ψυχικών νοσούντων συνέχεια ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Ημερομηνία: 07-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η υφυπουργός κα Μιχαηλίδου επιβεβαίωσε πανηγυρικά  τον εαυτό της  όχι μόνο για την…ιστορική προσέγγιση του  παρελθόντος, αλλά και για τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας, ξεκαθαρίζοντας και την άποψή της για την πολιτική.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τη γνώμη της σχετικά με τις εκδηλώσεις που οργανώνουν ακροδεξιοί με τσίκνισμα γουρουνόπουλου και αλκόολ έξω από στρατόπεδα προσφύγων, η κυρία Μιχαηλίδου – εμφανώς αμήχανη και ξαφνιασμένη – απάντησε το αμίμητο: «Η ειδικότητά μου είναι οικονομολόγος…»! Στη συνέχεια, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου για τη Λέσβο, ο οποίος δήλωσε ότι « υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός, και το νησί κινδυνεύει να γίνει νέα Ροδόπη, η υφυπουργός απάντησε ότι «εγώ δεν πολιτεύομαι, απλά κάνω τη δουλειά μου»!

Βασικά πρόκειται για μια τεχνοκρατική και α-πολιτική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία μπορεί να υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησης που δεν έχουν πολιτικό λόγο και άποψη, αλλά απλά έχουν κληθεί να κάνουν κάποια δουλειά, την οποία και διεκπεραιώνουν χωρίς να ρωτούν και πολλά. Είναι μια επικίνδυνη προσέγγιση, διότι άνθρωποι που την υιοθετούν μπορούν να κάνουν ακόμα και το χειρότερο χωρίς ηθικούς φραγμούς, αρκεί να θεωρούν ότι τυπικά εμπίπτει στα καθήκοντα και στις αρμοδιότητές τους.

Πρόσφατα η κυρία Μιχαηλίδου είχε προκαλέσει λέγοντας: «Ακούω συνέχεια “ιστορικό στέλεχος της αριστεράς”, “ιστορικός αγώνας” κι αναρωτιέμαι, για ποια Ιστορία μιλάμε; Ποιος έγραψε αυτή την Ιστορία; Ποιοι; Αυτοί  που είναι  ψυχικά νοσούντες;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος