FOLLOW US: facebook twitter

Πλουτοκρατικός σοβινισμός

Ημερομηνία: 07-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Του Γεωργίου Ντοα, Δικηγόρου

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία στη Χώρα οι προνομιούχοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού, ενώ στο 90% ανήκουν όλοι οι άλλοι.

Η νεοδεξιά ηγεμονία αποδεικνύει, καθημερινά, ότι υπηρετεί με ευλάβεια, τη βίαιη ταξική διαίρεση των πολιτών, σε μια μειοψηφία των ισχυρών, από το ένα μέρος και στην συντριπτική πλειοψηφία των μεσαίων και των ανίσχυρων, από το άλλο μέρος.

Η χειραγώγηση των φτωχοποιημένων μαζών έχει γίνει υπερόπλο στα χέρια των κυβερνώντων υπέρ της ηγεμονεύουσας οικονομικής ολιγαρχίας.

Ταυτοχρόνως η νεοσυντηρητική εξουσία προσπαθεί να συγκρατήσει τη μεσαία τάξη από το κατρακύλισμά της κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Για το σκοπό αυτό ο νεοκαπιταλιστικός ηγεμονισμός εκμαυλίζει και εμπαίζει τους μεσαίους πολίτες, εμφυσώντας τους την πεποίθηση ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, αφού τους αρκεί ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, ένα μίνιμουμ εισόδημα για την επιβίωσή τους, και άρα όλα είναι καλά.

Αυτή είναι η λογική και η συνείδηση της κυβέρνησης, που νομοθετεί υπέρ των κατεχόντων, μη μπορώντας –γιατί δεν θέλει- να αγγίξει έστω ένα ελάχιστο όριο ουσιαστικής και διαχρονικής κοινωνικής δικαιοσύνης για τους αδυνάτους.

Αυτός ο βίαιος, ταξικός διαιρετικός χαρακτήρας της οικονομίας, προκύπτει από τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό έτους 2020, από τον υπό ψήφιση φορολογικό νόμο, από το σχεδιαζόμενο ασφαλιστικό νόμο.

Προς το παρόν  οι κυβερνώντες προσπαθούν με φιλοδωρήματα, να προσδώσουν ένα φιλολαϊκό μανδύα στη διαχείριση  της εξουσίας τους.

Είναι προφανές ότι σκοπεύουν να κάμψουν και να ποδηγετήσουν την αγωνία των αιμορραγουσών τάξεων, μοιράζοντας λίγα ευρώ από το αποθεματικό του δημοσίου ταμείου των 35δις, που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο λαός παρατηρεί τα τεκταινόμενα, προσπαθώντας να κατανοήσει και να ερμηνεύσει τα κυβερνητικά δρώμενα.

Είναι ενόψει να πέσουν οι μάσκες με εκκωφαντικό τρόπο, για να αποκαλυφθεί η άγρια κυβερνητική ταξική πολιτική υπέρ τωνυπερσυσσωρευόντων τον κοινωνικό πλούτο, σε βάρος των μεσαίων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Είναι εν όψει η αποκάλυψη του πλήθους των πανουργιών του μακιαβελικού νεοφιλελευθερισμού, βάσει των οποίων κέρδισε τις εκλογές, και των τεχνασμάτων βάσει των οποίων κυβερνά.

Είναι εν όψει η μαζική αντίδραση  των μεσαίων και των φτωχών τάξεων, των περιθωριοποιημένων και των απόκληρων, κατά των νεοδεξιών διακόνων και ικετών του επιθετικού καπιταλισμού.

Είναι εν όψει η μαζική αντίσταση της κοινωνίας εναντίον όσων κυβερνητικών  αντιπροσώπων της, καθιστούν το κοινοβούλιο κέντρο εκκόλαψης και γιγάντωσης των μεγάλων συμφερόντων, που πίνουν το  μεδούλι των δοκιμαζόμενων ανθρώπων.

Και θα είναι αμέσως μετά το καθοριστικό βήμα της γενικευμένης αντίστασης του λαού κατά των ιδεολογικών και πολιτικών εραστών και υπηρετών του πλουτοκρατικού σοβινισμού.

Η πολιτική ατμόσφαιρα είναι ήδη σκυθρωπή, ενώ επίκειται ζόφος.

Δεν έχει μέλλον μια πολιτική κυριαρχία που εκχέει την τοξική ταξικότητα υπέρ των ολιγαρχών, σε βάρος  των πληττομένων τάξεων.

Δεν μπορεί να έχει μέλλον μια πολιτική κυριαρχία που ασκείται, δήθεν, στα πλαίσια του δόγματος της κανονικότητας και του επιτελικού κράτους, ενώ λειτουργεί ακανόνιστα και άτακτα, διαλύοντας το κράτος και την κοινωνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος