FOLLOW US: facebook twitter

Ψηφίζει προϋπολογισμό την Δευτέρα σε ειδική συνεδρίαση

Ημερομηνία: 16-02-2024 | Συντάκτης:

Με τρέχοντα θέματα συνεδρίασε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

Τον προϋπολογισμό και το Ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου Πύργου οικ. Έτους 2024 ψηφίζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα.

Εξάλλου, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν προχθές στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης οι οριστικές οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμός, κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης) για το οικονομικό έτος 2022, καθώς και ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το 2024 στην τακτική συνεδρίαση που ακολούθησε.

Κατά την συζήτηση, ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ Αλέκος Γαλανόπουλος επισήμανε ότι τα έσοδα και οι δαπάνες ύψους 2.173.313 ευρώ είναι ισοσκελισμένες.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε ομόφωνα την παράταση του συμβατικού χρόνου της σύμβασης ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2026 στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016 και ειδικότερα για τον άξονα προτεραιότητας 4 «Αστική βιώσιμη κινητικότητα ΣΒΑΚ».

Η συγκεκριμένη παράταση έχει προταθεί από το Πράσινο Ταμείο για όλους τους Δήμους της χώρας, και όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος η δημοτική αρχή θα βασιστεί στο συγκεκριμένο σχέδιο και θα προχωρήσει και σε άλλες μελέτες που αφορούν την αστική προσβασιμότητα και την κινητικότητα στο Δήμο Πύργου.

Ο Δήμαρχος Στάθης Καννής, μίλησε για τη σοβαρότητα της υπάρχουσας μελέτης χωρίς τα εργαλεία της οποίας η πόλη δε μπορεί να γίνει σύγχρονη και λειτουργική τονίζοντας πως το περιεχόμενο της θα γνωστοποιηθεί άμεσα στους πολίτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος