FOLLOW US: facebook twitter

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην Έκτακτη Ανάγκη

Ημερομηνία: 16-02-2024 | Συντάκτης:

-Ημερίδα του Αυτοτελούς Τμήματος Παλλαϊκής Άμυνας –Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ) της Αποκεντρωμένης

Ημερίδα με θέμα τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Πολιτικό Σχεδιασμό Έκτακτης Ανάγκης οργάνωσε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το Αυτοτελές Τμήμα Παλλαϊκής Άμυνας–Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ)της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση, εκπαίδευση και καθοδήγηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε θέματα ΠΑΜ-ΠΣΕΑ. και κυρίως των δημοσίων λειτουργών με άδεια χειρισμού για Εθνικές Διαβαθμισμένες Πληροφορίες και Υλικά.

Ο κ.Κατσαρός, η κ.Μωυσιάδου και ο κ.Μπαλωμένος)

Κύριοι ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Εθνικός Αντιπρόσωπος στην Επιτροπή Ανθεκτικότητας του ΝΑΤΟ, Δρ. Κων/νος Μπαλωμένος, ο οποίος μίλησε για την Ανθεκτική κοινωνία σε καταστάσεις Υβριδικού πολέμου, η Προϊστάμενη Αυτοτελούς Τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Αποκεντρωμένης, Πηνελόπη Μωυσιάδου και Αναστασία Κουμούση, προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, οι οποίες μίλησαν για τη Σχεδίαση Διαφύλαξης αρχαιοτήτων μουσείων και κειμηλίων-σχέδιο εκκένωσης»ο Δρ. Παναγιώτης Ζαρίφης, διοικητικός επιστήμονας, προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος ΠΣΕΑ του ΥΠΕΣ, ο οποίος μίλησε για τους στόχους ανθεκτικότητας του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πόλους ανασυγκρότησης της εθνικής πολιτικής εκτάκτων αναγκών, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Διαμαντής Τζιτζιρίδης, Προϊστάμενος Β’ Δνσης Υπηρεσίας ΠΣΕΑ Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος μίλησε για τις Σειρήνες Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, ο Υπαστυνόμος Β΄ κ. Κοντογεωργακόπουλος Κωνσταντίνος, Χειριστής θεμάτων ΠΣΕΑ Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης & Επιχειρήσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος μίλησε για τον ρόλο της ΕΛΑΣ στην Πολιτική Άμυνα, ο κ. Αντώνιος Δημητρίου, προϊστάμενος Τμήματος ΠΣΕΑ Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, ο οποίος ανέλυσε το ενδεικτικό παράδειγμα κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας Δημόσιου Ανεξάρτητου Ιδρύματος (ΔΑΙ), και ο Πυραγός Γ.Κ. κ. Δημήτριος Γιωτσόπουλος, Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος μίλησε για την Ενημέρωση – Παρουσίαση σε θέματα εκτεταμένων συμβάντων καταστροφών–Λειτουργίες – Κέντρο Επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος