FOLLOW US: facebook twitter

“Ψηφιακή καινοτομία- Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Μαθαίνω τα ολυμπιακά αθλήματα, μετρώ τις καινοτομίες & τις επιδόσεις μου”

Ημερομηνία: 13-05-2023 | Συντάκτης:

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης υλοποίησε στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιακής Εβδομάδας 2023, που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ, το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μαθαίνω τα Ολυμπιακά αθλήματα, Μετρώ τις Ικανότητες και τις Επιδόσεις μου”, που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές απομακρυσμένων σχολείων της χώρας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε απευθείας σύνδεση και είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ψηφιακά το Μουσείο, ώστε να γνωρίσουν την ιστορία και τους κανόνες των Ολυμπιακών αθλημάτων, αλλά και να κατανοήσουν τις διαφορετικές ικανότητες που συνδέονται με τα αθλήματα και καθιστούν τόσο το κάθε άθλημα, όσο και τον καθένα μας μοναδικό.

Εκκίνηση του εκπαιδευτικού εγχειρήματος αποτέλεσε η μοναδική στη χώρα ιστορικής και πολιτισμικής αξίας συλλογή του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης καθώς και η διαδραστική έκθεση – παραγωγή του Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου – “Επιστήμη των Αθλημάτων”. Το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μαθαίνω τα Ολυμπιακά αθλήματα, Μετρώ τις Ικανότητες και τις Επιδόσεις μου” υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της αγαστής και πολύχρονης υποστήριξης του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ολυμπιακής Εβδομάδας, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε το Πειραματικό Γυμνάσιο σε ένα άκρως επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την ιστορία των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και εκπαιδευτικά εργαστήρια του Μουσείου ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης, υιοθετούν νέες και πρωτότυπες πρακτικές επικοινωνίας με το κοινό τους και διαμορφώνονται με μοναδικό γνώμονα τη διάπλαση της νέας γενιάς με άξονα την Ολυμπιακή Ατζέντα για ένα καλύτερο μέλλον. Τα προγράμματα υλοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς για μαθητές, ανεξάρτητους επισκέπτες και οικογένειες, ενώ απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και παιδαγωγικές ανάγκες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2310- 968531 / edu@olympicmuseum.org.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος