FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (09/02/2022)

Ημερομηνία: 09-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*Mετά τον Νίκο Κοροβέση, και ο Θοδωρής Βασιλόπουλος τονίζει –σε όποιον του απευθύνει το σχετικό ερώτημα- πως το 2023 θα είναι ξανά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Νεκτάριου Φαρμάκη.
*Με Φαρμάκη και Μωραΐτη διεκδικητές, ζορίζουν τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Ελλάδα. Αν δεν λάβουν αποφάσεις ως το καλοκαίρι, θα έχει διαμορφωθεί το δίπολο και δεν ξέρω αν έχει νόημα να κατεβάσουν υποψήφιο που θα έρθει τρίτος και καταϊδρωμένος.
*Όσο ο Κατσιφάρας συνεχίζει να δίνει συνεντεύξεις και να απαντά σε κάθε ερώτηση με «χρησμούς» και χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις, τόσο χειρότερο θα είναι για αυτόν και για την παράταξή του.
*Ποιος δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας, αν και εκφράζεται λιτά και με ευγένεια, δείχνει πως είναι αρκετά ενοχλημένος από τις πρόσφατες μεταγραφές αντιδημάρχων;
*Ποιον εννοεί η Νίκη Κοκκαλιάρη με την ανάρτησή της για τη φράση «αξέχαστα χρόνια» που ειπώθηκε στην περίφημη σύσκεψη στη Σπάρτη; Αν κατάλαβα καλά, εννοεί κάποιον Ηλείο που κατέχει θέση δίπλα σε υπουργό…

Πολιτικολογίες

*Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό μιας πιθανής μεταγραφής του Σταύρου Κοντονή στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τι θα προσφέρει. Στην πολιτική ένα κι ένα δεν κάνουν δύο πάντα. Όταν προσθέτεις κάτι, πρέπει να κοιτάς και τι αφαιρεί αυτό που προσθέτεις. Με έχουν πάρει τηλέφωνα φίλοι μου Ζακυνθινοί και μου λένε ότι αν πάρει τον Κοντονή ο Ανδρουλάκης, αυτοί δεν πρόκειται να ασχοληθούν.
*Από την παραίτηση του Λιβανού μέχρι τον ορισμό του Γεωργαντά μεσολάβησαν μερικές ώρες. Μέσα σε αυτές τις ώρες, «έπαιξαν» το σενάριο πασοκογενούς, αλλά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ήταν ελκυστικό, καθώς και το σενάριο εσωτερικής μετακίνησης υπουργού. Εντέλει προτιμήθηκε βορειοελλαδίτης, για να ανακοπεί η διαρροή προς τα δεξιά στη Μακεδονία.
*Σχέδιο κυβερνητικής πρότασης επεξεργάζεται το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης. Μετά το αίτημα για εκλογές και την πρόταση για εκλογή προέδρου από τη βάση, ο Τσίπρας σχεδιάζει να απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας στα άλλα κόμματα, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης με το σύστημα της απλής αναλογικής.
*Αν επαληθευτεί το σενάριο των διπλών εκλογών, που είναι το πιθανότερο, τον καθοριστικό ρόλο για το ποσοστό που θα δώσει αυτοδυναμία, τον διαδραματίζει το ΜΕΡΑ25. Αν μπει στη Βουλή και με τη δεύτερη κάλπη, η ΝΔ θέλει τουλάχιστον 38,5% για οριακή αυτοδυναμία. Αν δεν μπει, τότε αυτό πέφτει κοντά στο 37%. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει το αντίστροφο, παρότι θεωρητικά το κοινό του Βαρουφάκη είναι «συριζογενές». Τον θέλει οπωσδήποτε στη Βουλή στην πρώτη κάλπη για να εξαντλήσει τις πιθανότητες κυβέρνησης.
*Το Κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα» ανακίνησε εκ νέου το σενάριο αλλαγής του εκλογικού νόμου, αφού δεν βγαίνει η αυτοδυναμία με βάση τα τωρινά γκάλοπ. Έτσι, αναγκάστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου να διαψεύσει το δημοσίευμα και να πει πως οι εκλογές θα γίνουν με τους ισχύοντες νόμους. Πάλι καλά, διότι για πρώτη φορά θα καταργούνταν εκλογικός νόμος προτού εφαρμοστεί!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος