FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρά η υπόθεση αποκατάστασης της καμινάδας του εργοστασίου Ξυστρή

Ημερομηνία: 28-05-2021 | Συντάκτης:
Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού για τη ανάθεση της μελέτης ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ

Ένα βήμα παραπέρα προχωρά το θέμα της αποκατάστασης της υψικαμίνου του εργοστασίου Ξυστρή προκειμένου να προχωρήσει και η ολοκλήρωση της ανάπλασης στο ομώνυμο θεματικό πάρκο και η απόδοση όλων των χώρων στους πολίτες, σύμφωνα με την πρόταση που έχει υποβάλει ο δήμος Πύργου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προϋπολογισμού 484.500 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της δια περιφοράς, αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές καθορισμού τρόπου εκτέλεσης και έγκρισης των όρων διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης: «ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΞΥΣΤΡΗ», συνολικής δαπάνης 73.640,24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ με βάση την υπάρχουσα μελέτη την οποία είχε πρόσφατα παρουσιάσει η Πρωινή.

Παράλληλα συγκρότησε την Επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση της παραπάνω μελέτης, με πρόεδρο τον πολιτικό μηχανικό του δήμου Άγγελο Τσίκα. Ενέκρινε επίσης την  διενέργεια του εν λόγω διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης με τη διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού(με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής)και καθόρισε  τους όρους διενέργειας του διαγωνισμού με αναθέτουσα αρχή τον δήμο Πύργου.

Να σημειώσουμε ότι σκοπός της μελέτης είναι ο έλεγχος της στατικής επάρκειας του φορέα της υψικαμίνου του βιομηχανικού χώρου που έχει υποστεί μεγάλες φθορές από το πέρασμα των χρόνων, η αποτύπωση της φυσικής της κατάστασης και ο προσδιορισμός των αναγκαίων επεμβάσεων και λοιπών εργασιών  και  στη συνέχεια, εφόσον απαιτείται, ο ανασχεδιασμός του φορέα ώστε να πληροί τα κριτήρια σχεδιασμού των σύγχρονων κανονισμών. Παράλληλα με τον ανασχεδιασμό θα γίνουν εργασίες προστασίας από την περαιτέρω περιβαλλοντική προσβολή και ανακοπή των φαινομένων διάβρωσης με κατάλληλες μεθόδους. Επίσης θα γίνει αποκατάσταση και αντικεραυνική προστασία της υψικαμίνου ώστε να αντέχει σε μελλοντικές καταπονήσεις και, θα υλοποιηθούν έργα προστασίας των ζωνών περιπάτου περιμετρικά του κτιρίου της ελαιουργίας, το οποίο έχει χαρακτηριστεί μνημείο, ώστε να συνδεθούν με τα άλλα τμήματα της ανάπλασης και να αναδειχθεί συνολικά ο χώρος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος