FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοποριακή τεχνική για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς εφαρμόζει για πρώτη φορά το Π.Γ.Ν Πατρών

Ημερομηνία: 22-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”82944″ img_size=”full”][vc_column_text]

Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Μια πρωτοποριακή τεχνική για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Πρόκειται για την ενδαγγειακή δημιουργία αρτηριο-φλεβικής πρόσβασης αιμοκάθαρσης, χωρίς χειρουργική επέμβαση, με απόλυτα διαδερμική τεχνική. Η δημιουργία φίστουλας με τη μέθοδο αυτή και συγκεκριμένα μετοAVFEverlinqEndoSystem της εταιρείας TVAMedical, η οποία τον Ιούλιο του 2018, εξαγοράστηκε από την εταιρεία BD (BectonDickinson), πραγματοποιείται μέσα από δύο οπές στο επίπεδο του καρπού, μεγέθους 1,2 χιλιοστών η κάθε μία.

Στη συνέχεια, η δημιουργία της αναστόμωσης πραγματοποιείται με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, χωρίς νυστέρι, χωρίς ράμματα και χωρίς ουλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών είναιτο πρώτο κέντρο όπου εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη τεχνική στην Ελλάδα.

Αυτή η καινοτόμος επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Παναγιώτη Μ. Κίτρου, τον Δημήτριο Καρναμπατίδη, Καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας και τον Κωνσταντίνο Κατσάνο, Επικ. Καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας.

Πληροφορίες για την διαδερμική δημιουργία φίστουλας για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς

Η δημιουργία φίστουλας με διαδερμική τεχνική για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς αποτελείται από δύο καθετήρες που τοποθετούνται και ενώνονται μέσω μαγνητικών επαφών. Με τη βοήθεια RF συχνοτήτων δημιουργείται η φίστουλα. Η τεχνική  διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα όπως η αποφυγή ουλών και δυσμορφίας στα χέρια των ασθενών, η επιπλέον ανατομική δημιουργία φίστουλας που δεν εφαρμόζεται μέχρι σήμερα (ωλένια φλέβα-αρτηρία), η αποφυγή επιπλοκών αλλά και ο μικρότερος αριθμός επανεπεμβάσεων, σε σχέση με χειρουργική μέθοδο στους 12μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:

Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Τηλ. :2613603219[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia