FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτη σύσκεψη του Δημάρχου Πύργου με τον Σύλλογο Εργαζομένων Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως.  

Ημερομηνία: 08-01-2024 | Συντάκτης:

Ζήτησε τη συνεργασία των εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου

“Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι θα σταθούμε στο πλευρό της δημοτικής αρχής για το καλό
του Δήμου” επισήμανε ο Χρ. Γαρύφαλλος

Τη συμβολή των εργαζομένων στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου ζήτησε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί της Δευτέρας 08/01/24 με το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου στην εξυπηρέτηση του πολίτη, οι ανάγκες του οποίου αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

Αναγνώρισε το γεγονός πως οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και ότι ο φόρτος εργασίας που ο κάθε εργαζόμενος απαιτείται να διεκπεραιώσει είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αλλά ζήτησε την συνεισφορά όλων προκειμένου οι εκκρεμότητες που υπάρχουν να διευθετούνται στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Από την πλευρά των εργαζόμενων δια του προέδρου κ. Χρήστου Γαρύφαλλου, υπήρξε η διαβεβαίωση πως θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνδράμουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Γαρύφαλλος, η σημαντική αυτή συνάντηση, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε επι θητείας του απερχόμενου Δημάρχου, παρά τις προσπάθειες του Συλλόγου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όπου και ζητήθηκε από το Σύλλογο να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η ουσιαστική στήριξη των συμβασιούχων με την λήψη απόφασης ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου, η χορήγηση ρεπό και υπερωριών στην ώρα τους, η ανάγκη δημιουργίας όρχου οχημάτων ώστε και τα οχήματα του δήμου να προφυλάσσονται και να συντηρούνται επαρκώς, αλλά και οι εργαζόμενοι να έχουν αξιοπρεπές κτίριο. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν όλες τις υπηρεσίες όπως η ανάγκη εύρεσης κτιρίου για το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», η ολοκλήρωση και διαμόρφωση του 3ου ορόφου στο Πολύκεντρο για τη στέγαση και άλλων υπηρεσιών που είναι διάσπαρτες. Τέλος ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή να δεσμευτεί ότι θα εγκρίνει περισσότερες ώρες εργασίας για τις σχολικές καθαρίστριες από αυτές που θα εγκρίνει το Υπουργείο. “Η ανταπόκριση του κ. Δημάρχου ήταν θετική και δεσμεύτηκε για τη στήριξη των συμβασιούχων μέχρι την τελική νίκη, τη διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού με συγκεκριμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ορθή απόδοση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων όπου ζητήσαμε να δίνονται άμεσα και όπως αυτά αναφέρονται στο ΦΕΚ καθώς από καταγγελίες εργαζομένων προς το Σύλλογο, αυτά που δόθηκαν το 2023 δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και κόστιζαν λιγότερο από αυτά που δικαιούνταν.

Παράλληλα θέσαμε και όλα τα ζητήματα για την σταδιακή αντιμετώπιση των υπολοίπων προβλημάτων ενώ τελειώνοντας κάναμε μια ευχή, να επιστρέψει ο δήμος στην κανονικότητα, μα πάνω απ’ όλα να επιστρέψει η αξιοπρέπεια που τόσο μας έλειψε και όλοι εμείς οι εργαζόμενοι θα σταθούμε στο πλευρό της δημοτικής αρχής για το καλό της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων. Μόνο έτσι, όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε” τόνισε ο κ. Γαρύφαλλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος