FOLLOW US: facebook twitter

Προθεσμία έως τις 15 Ιουνίου για τους πωλητές λαϊκών αγορών

Ημερομηνία: 15-05-2024 | Συντάκτης:

-Για την καταχώρηση των αδειών τους στο Σύστημα «Ανοικτή Αγορά»

Προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουνίου 2024 έχουν οι κάτοχοι άδειας παραγωγού και επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών, για να καταχωρίσουν τις άδειές τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.).

Όπως έχει γνωστοποιήσει από τις αρχές του έτους η Γενική  Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, γίνεται καταγραφή στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.), όλων των πωλητών που απέκτησαν άδεια πριν την 1η Φεβρουαρίου 2022. Η καταχώριση γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση openmarket.mindev.gov.gr με τους προσωπικούς κωδικούς ΤAXIS του αδειούχου πωλητή, σύμφωνα με τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήσης που είναι αναρτημένο στο Σύστημα.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την καταχώρηση των αδειών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στο στάσιμο και το πλανόδιο εμπόριο και για του κατόχους άδειας χειροτέκνη-καλλιτέχνη. Η προθεσμία καταχώρησης για τις ανωτέρω κατηγορίες είχε ξεκινήσει από τις 15 Φεβρουαρίου 2024 και λήγει σήμερα και αφορά στην  καταχώρηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.) του άρθρου 56 του ν. 4849/2021 (Α΄207) για το υπαίθριο εμπόριο, των υφιστάμενων αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου, καθώς και των χειροτεχνών – καλλιτεχνών, οι οποίοι απέκτησαν άδεια πριν την 1η Φεβρουαρίου 2022 και αφορά  άδειες οι οποίες δεν έχουν καταργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4849/2021 ή προγενέστερου νομοθετικού πλαισίου.

Σε ότι αφορά του κατόχους άδειας παραγωγού και επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών, η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις 15 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου 2024.

Μετά το πέρας των ανωτέρω προθεσμιών και των τυχόν παρατάσεων δεν θα είναι δυνατή η  καταχώριση στο Σύστημα αδειών από τους κατόχους τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia