FOLLOW US: facebook twitter

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Γκρίλλας στο Σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ

Ημερομηνία: 29-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στην Πάφο της Κύπρου διεξήχθη την Τετάρτη και την Πέμπτη η τελική φάση του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος βόλεϊ με την συμμετοχή 8 Λυκείων, σε αγόρια και κορίτσια. Στα αγόρια συμμετείχαν το Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου, η Σχολή Μωραΐτη, το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και το ΓΕΛ Παραλίας Διστόμου.

Η Σχολή Μωραΐτη, στην οποία αγωνίζεται ο 17χρονος Αμαλιαδίτης λίμπερο, Τάσος Γκρίλλας, ο οποίος ανήκει στον Κόροιβο και παίζει με υποσχετική στον Πανιώνιο της Pre League και είναι επίσης ο βασικός λίμπερο της Εθνικής Παίδων, κατέκτησε την Πέμπτη τον τίτλο και μάλιστα έκανε το νταμπλ καθώς επικράτησε και στα κορίτσια.

Τα αγόρια της Σχολής Μωραΐτη, ύστερα από ένα συγκλονιστικό τελικό, επικράτησαν με 3-2 σετ (28-30, 12-25, 25-22, 25-19, 15-12) σε 131 λεπτά του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, πανηγυρίζοντας μια πολύ μεγάλη νίκη, καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ! Στον ημιτελικό της Τετάρτης η Σχολή Μωραΐτη είχε κερδίσει με 3-1 σετ το Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου.

Η Σχολή Μωραΐτη ως πρωταθλήτρια Ελλάδας θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ, που θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Μια τεράστια επιτυχία για τον Τάσο Γκρίλλα και το βόλεϊ του Κοροίβου που τον ανέδειξε, καθώς ο Γκρίλλας, που είναι μαθητής της Β΄ Λυκείου στη Σχολή Μωραΐτη, διαπρέπει στο άθλημα είτε ως παίκτης των μικρών Εθνικών Ομάδων (Παμπαίδες και Παίδες) είτε τώρα στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ, όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακραίος στην ομάδα της Σχολής Μωραΐτη παίζει ο Αμαλιαδίτης στην καταγωγή (από την πλευρά της μητέρας του) Παναγιώτης Διπλάρης και πανηγύρισαν μαζί με τον Γκρίλλα την πρωτιά. Στον μικρό τελικό το Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου νίκησε με 3-1 σετ (25-18, 13-25, 25-17, 25-13) σε 90 λεπτά το ΓΕΛ Παραλίας Διστόμου και πήρε την τρίτη θέση.

Η τελική κατάταξη

1. Σχολή Μωραΐτη

2. Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

3. Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου

4. ΓΕΛ Παραλίας Διστόμου

Κώστας Πλιάγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia