FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση για τον αγροτικό εξηλεκτρισμό της πυρόπληκτης Ολυμπίας

Ημερομηνία: 27-04-2023 | Συντάκτης:

-Έργο προϋπολογισμού 460.000 ευρώ, που χρηματοσοδείται από πόρους του πρ. ταμείου Μολυβιάτη

Πρόταση για τον αγροτικό εξηλεκτρισμό των αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα υποβάλει η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τις 460.000 ευρώ. Για την υλοποίησή του, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ενέκρινε τη μελέτη που έχει συντάξει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας του δήμου
Δ/νσης Τ.Υ. Περ/ντος & Πολ/μιας του Δήμου μας με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» προϋπολογισμού 460.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

• Τη σύμφωνη γνώμη για την υποβολή της πρότασης με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» στο Υποπρόγραμμα 2 του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία».

Όπως ανέφερε στη εισήγησή του ο δήμαρχος Γ.Γεωεργιόπουλος, το θέμα τέθηκε ως κατεπείγον στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής διότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την παροχή της απάντησης και δεν υπάρχει χρόνος για την επόμενη συνεδρίαση.

Η πρόταση για τον αγροτικό εξηλεκτρισμό θα υποβληθεί κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υποβολή προτάσεων έργων – παρεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Υποπρόγραμμα 2 «Αγροτικός Εξηλεκτρισμός» του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία».

Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτροδότησης στις αγροτικές περιοχές, ειδικά στην ορεινή ζώνη, με στόχο να στηριχθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του δήμου στην καθημερινότητά τους και στην παραγωγή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot