FOLLOW US: facebook twitter

Προτάσεις κατά της γραφειοκρατίας

Ημερομηνία: 16-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ουσιαστικές προτάσεις για την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στο Δημόσιο κατέθεσε χθες στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες βελτίωσης των δυνατοτήτων συναλλαγής των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση, ώστε να μπουν οι βάσεις για το ψηφιακό κράτος.

«Η πανδημία έφερε εξ ανάγκης πιο μπροστά πρωτοβουλίες και αλλαγές που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως λειτουργία του δημοσίου.

Και προσαρμοστήκαμε.

Γρήγορα.

Όπως επέβαλαν οι συνθήκες.

Είναι ώρα για συναλλαγές με έναν μοναδικό προσωπικό αριθμό, χωρίς φυσική παρουσία, αλλά με άπλετη πρόσβαση στην πληροφορία και άμεση διεκπεραίωση των υποθέσεων χωρίς την φοβερή γραφειοκρατία που καθυστερεί όλες μας τις ενέργειες και πρωτοβουλίες» τόνισε ο κ. Φαρμάκης και πρότεινε όλα τα δημόσια έγγραφα και οι διαδικασίες να κωδικοποιηθούν, υιοθετώντας κώδικες barcode ή τα QR code, προκειμένου με ένα απλό «σκανάρισμα» σε κλάσματα του δευτερολέπτου να πιστοποιεί τις διαδικασίες και την ορθότητα των διαδικασιών.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 16/9/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος