FOLLOW US: facebook twitter

Πρωταγωνίστρια δίχως ρόλο

Ημερομηνία: 01-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας αν πήγαινε η πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, ίσως η παρουσία της να είχε και κάποιον ουσιαστικόαντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Ίσως σε κάποια ΝΟΔΕ του Βορρά, ο οποίος λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών «έχει ανεβάσει θερμοκρασία» και σε αδρές γραμμές το λαϊκό αίσθημα δεν συνάδει με τους χειρισμούς τηςκυβέρνησης. Εδώ κάτω όμως, τι ακριβώς ήρθε να μας πει η υπουργός, πέρα από την συμφωνία, για την οποία η στάσητης ΝΔ είναι ξεκάθαρα και προκλητικά υποκριτική;

«Η Ηλεία θα πρωταγωνιστήσει αναπτυξιακά με την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη. Η Ηλεία έχει πολιτιστικό πλούτο και αναπτυξιακά όπλα για να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης μέρας». Μάλιστα. Ηλίθια ερώτηση: Και γιατί βρε Όλγα μου δεν πρωταγωνίστησε τόσες δεκαετίες που μοιραζόσασταν τα ηνία της εξουσίας με το ΠΑΣΟΚ; Τι έφταιγε; Μήπως δεν είχατε συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες της περιοχής, τις οποίες τάχα μόλις τώρα αρχίζετε να ανακαλύπτετε; Μήπως είχατε χάσει την Ηλεία στον διοικητικό χάρτη της χώρας; Ή μήπως την είχατε απλά διαγράψει; Εκτόςπια και εάν ο κ. Μητσοτάκης είναι, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, τόσο ένθερμος της περιοχής μας και μας αγάπησε ξαφνικά.  Θα μας συγχωρέσει βεβαίως η υπουργός αν μία τέτοια εκδοχή φαίνεται στην πλειοψηφία των ντόπιων, απλώς, απίστευτη.

Πάμε όμως παρακάτω. Σε ένα σημείο της ομιλίας της η Όλγα Κεφαλογιάννη υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη και υποθήκευσε την περιουσία της χώρας. Λησμονεί μάλλον η υπουργός ότι η περιουσία τη χώρας είχε υποθηκευτεί από  την εποχή που η ίδια υπουργούσε όπως και ότι η αρχή του τέλους για την μεσαία τάξη της χώρας είχε δρομολογηθεί ήδη επί των ημερών του πολιτικού της προϊσταμένου. Ακόμη πιο ουσιαστικά, οι βάσεις για την γενικευμένη ηθική και οικονομική αποσάθρωση τέθηκαν όταν ακόμη ο πατέρας της πρωταγωνιστούσε στην πολιτική ζωή του τόπου. Τουλάχιστον εκείνος διαδραμάτιζε έναν σημαντικό ρόλο.

Τέλος, χωρίς απολύτως κανέναν δισταγμό, έστω ενώπιον ενός κομματικού ακροατηρίου, ηκ. Κεφαλογιάννη άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το «βάλτωμα» δρομολογημένων έργων, με κορυφαίο το Πάτρα-Πύργος:«Είναι γνωστή η ολιγωρία και η κοροϊδία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα και την ολοκλήρωσή του. Ένας άξονας που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, αλλά με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τις κατατμήσεις που έγιναν για προφανείς λόγους, η παράδοσή του θα γίνει με τεράστια χρονοκαθυστέρηση και άγνωστο πότε». Εδώ πια η δημοσιογραφία και κυρίως η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Γιατί λογική εξήγηση δεν υπάρχει. Το μόνο που μπορούμε ίσως να υποθέσουμε είναι πωςη υπουργός θεώρησε (εσφαλμένα προφανώς) ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, ότι δηλαδή απευθύνεται σε χαχόλους. Λες και δεν γνωρίζουμε άπαντες τις διαχρονικές ευθύνες και ποιοι τις φέρουν. Μπορεί λοιπόννα καταχειροκροτήθηκε για την τοποθέτησή της στο τοπικό κομματικό όργανο, ωστόσο τα λεγόμενα και η γενική εικόνα της κ. Κεφαλογιάννη την έκαναν να μοιάζει με πρωταγωνίστρια, η οποία παίζει σε ένα έργο δίχως να έχει ρόλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος