FOLLOW US: facebook twitter

Προσοχή: Ποιοι εργαζόμενοι χάνουν τον μισθό τους λόγω… rapid test!

Ημερομηνία: 10-02-2022 | Συντάκτης:

Όσα πρέπει να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι

Τα rapid test φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα φέρουν αλλαγές και άσχημες εξελίξεις ακόμα και στα εισοδήματα των εργαζομένων. Μπορεί ο εργοδότης να κόψει τον μισθό σε κάποιον που δεν θέλει να κάνει το τεστ;

Τόσο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, όσο και εκείνοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολίου μετά την πάροδο 7 μηνών από τη δεύτερη ή τρεις από το μονοδοσικό, υποχρεώνονται να κάνουν rapid test ή pcr test δύο φορές την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση. Η υποχρέωση αίρεται άμεσα από την ημέρα διενέργειας της αναμνηστικής δόσης.

Χωρίς τεστ εκτός εργασίας!

«Αν δεν κάνουν το rapid test, τότε οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να προσέλθουν στη δουλειά τους, καθώς τα πρόστιμα τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον ίδιο είναι τσουχτερά», τόνισε σήμερα ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος. «Σε μία τέτοια περίπτωση βεβαίως και δεν δικαιούνται μισθό για τη συγκεκριμένη μέρα», συμπλήρωσε. Μάλιστα, τόνισε πως ακόμα και αν η επιχείρηση πληρώσει για το rapid test των εργαζομένων της, η υποχρέωση για πληρωμή των δύο τεστ από τον εργαζόμενο παραμένει.

Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test

Δεν υποχρεούνται να υποβληθούν σε rapid test οι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και το αποδεικνύουν με την επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης.

newsbreak.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος