FOLLOW US: facebook twitter

Αλλαγές στον ΑΣΕΠ και στα κριτήρια προσλήψεων στο Δημόσιο

Ημερομηνία: 15-10-2020 | Συντάκτης:
Προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών στην χθεσινή του συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΣΕΔΥ

Αλλαγές στον ΑΣΕΠ με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών στις προσλήψεις καθώς και την αλλαγή των κριτηρίων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος στην χθεσινή συνάντηση που είχε με την Εκετελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για τα θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο Υπουργός σε ότι αφορά τις αλλαγές που θα γίνουν στον ΑΣΕΠ, αναφέρθηκε στα κριτήρια προσλήψεων τα οποία, πλέον, θα είναι:

α. Τυπικά προσόντα.

β. Γραπτός διαγωνισμός με TEST σε τρία επίπεδα: Γνωστικό, δεξιοτήτων και προσωπικότητας.

Οι εκπαιδευτικοί, εξαιρούνται εκ του Νόμου γιατί έχουν δικό τους σύστημα προσλήψεων. Παρόλα αυτά, όμως, θα δώσουν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τις προτάσεις τους για να τις αξιοποιήσουν σε πιθανή αλλαγή του συστήματος διορισμών και στην εκπαίδευση.

Για το θέμα των αλλαγών στο Α.Σ.Ε.Π. ζήτησε τις προτάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συναντήσεις Τ. Θεοδωρικάκου - ΑΔΕΔΥ - ΑΣΕΠ για θέματα Δημοσίου Τομέα - ert.gr

Σε ότι αφορά τους Διορισμούς στο δημόσιο για το 2021, τόνισε ότι

θα είναι 8.051 με βάση την αναλογία 1:1. και ανέγφερε ότι οι  10.500 διορισμοί των εκπαιδευτικών δεν υπάγονται σε αυτούς γιατί ήδη έχουν εγκριθεί και προχωρούν.

Από τους 8.051 οι 2.600 θα είναι στην υγεία εκ των οποίων οι 1.100 γιατροί. Παράλληλα για την υγεία τρέχουν δυο (2) προκηρύξεις η 2Κ και η 6Κ που περιλαμβάνουν 1.166 και 1.209 προσλήψεις αντίστοιχα.2

Για τα Β.Α.Ε.: Δήλωσε ότι η αρμοδιότητα ανήκει στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών.

Τέλος, ζήτησε τις απόψεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το Νομοσχέδιο που ετοιμάζει για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων των δυο βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις οποίες θα εκχωρηθούν κι άλλες αρμοδιότητες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος